Alergat vs. mersul cu bicicleta: care sport e mai bun

Atât mersul cu bicicleta, cât și alergatul se numără printre cele mai comune moduri de a face mișcare.

Acest lucru nu este deloc surprinzător având în vedere că ambele sporturi au efecte benefice asupra corpului. Cum îți dai seama care ți se potrivește mai bine? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când alegi dintre alergat vs mersul cu bicicleta.

Cum arzi calorii mai multe

Ambele sporturi te pot ajuta să arzi calorii, însă lucrurile depind foarte mult și de conformația corpului tău, de greutatea pe care o ai și de nivelul de dificultate al exercițiilor pe care îl faci. Însă, ca o regulă generală, o să arzi calorii mai multe când alergi. Motivul? Când pedalezi bicicleta îți susține greutatea corporală, lucru de care nu o să ai parte când alergi.

mersul cu bicicletaâ

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cum slăbești mai repede

Din nou, dacă vrei să slăbești mai repede, prin alergat o să ai rezultate mai bune. Atunci când ești pe bicicletă, chiar dacă pedalezi, stai totuși jos, iar asta se va vedea și pe cântar. Alergatul te obligă să-ți folosești mai mult mușchii. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la mersul cu bicicleta. Vei vedea că deși prin alergat slăbești mai repede, o să ai nevoie de mai mult timp de recuperare pentru că alergatul, mai ales pe distanțe lungi… doare. Cu bicicleta o să-ți petreci mai mult timp exersând, dar corpul tău o să fie scutit de dureri prea mari.

alergat

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vrei să-ți crești masa musculară

Categoric mersul cu bicicleta câștigă această categorie. Atunci când pedalezi mușchii de la picioare sunt destul de solicitați, iar acest lucru o să se vadă în timp. Desigur, trebuie să dai atenție și părții de sus a corpului, pe care cel mai bine o lucrezi la sală. În ceea ce privește alergatul, nici măcar nu are rost să încerci să-ți crești masa musculară astfel. Nu o să reușești niciodată. Acestea fiind zise, deși mersul cu bicicleta te va ajuta să-ți dezvolți mușchii, există o mulțime de alte sporturi și exerciții care vor da rezultate mult mai bune la această categorie.

mersul cu bicicleta

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nu există niciun dubiu, mersul cu bicicleta te va costa mai mult decât alergatul. Pentru cel de-al doilea nu ai nevoie decât de o pereche de pantofi de sport buni furată.

Citeste mai multe detalii pe upfit.one:

https://upfit.one/ghid-fit-alergat-vs-mersul-cu-bicicleta-care-sport-e-mai-bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.