Pâine fără frământare. Cea mai simplă reţetă

Poţi face pâine şi fără să trebuiască să frămânţi minute în şir ca să te asiguri că aluatul o să crească şi pâinea o să iasă pufoasă. Există reţete şi fără frământare, iar rezultul să fie demn de o brutărie artizanală.

Pâinea fără frământare a fost preparată pentru prima dată de brutarul Jim Layey acum 10 ani, iar Mark Bittman a publicat reţeta în New York Times. Este practic cea mai uşoară reţetă de pâine pe care o poate încerca oricine. Trebuie doar să ai răbdare ca aluatul să crească la temperatura camerei. Fă aluatul didimineaţa şi lasă-l cel puţin 6 ore înainte a-l pune în formă şi apoi încă o oră. Coptul durează 30 de minute cu vasul acoperit şi încă 15 minute fără capac.

Pâine fără frământare

Ingrediente

500 g făină

2 linguriţe de sare

7 g drojdie uscată

350 ml apă călduţă

Se face un aluat umed. Făina, sarea şi drojdia se pun într-un vas şi se amestecă. Se face o gaură în centru. Se amestecă până aluatul se desprinde de pe mâini. Se acoperă şi se lasă la dospit 6-9 ore. Se lasă într-un loc cald, departe de curenţi de aer şi diferenţe de temperatură, până îşi dublează volumul.

Citeste continuarea pe gustarte.ro:

http://www.gustarte.ro/invata-gustul/paine-fara-framantare-cea-mai-simpla-reteta-17045613

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.