Țigările electronice colectează date despre cei care le folosesc

Alături de telefoanele inteligente, reţelele sociale şi diferitele aplicaţii, dispozitivele electronice de fumat colectează şi ele date despre cei care le folosesc.

Potrivit agenţiei Reuters, dispozitivele iQOS ar avea capacitatea de a stoca informaţii despre obiceiurile utilizatorilor, cum ar fi câte fumuri trag pe zi sau câte ţigarete.

Dezvăluirea a fost făcută de un fost angajat al companiei americane Philip Morris. Conform acestuia, datele ar putea să fie folosite în scopuri comerciale.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii firmei nu au neagat informaţii. Au precizat însă că datele colectate nu sunt legate de un consumator anume, ci doar de dispozitivul pe care acesta îl foloseşte.

Vezi video pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/tigarile-electronice-colecteaza-date-despre-cei-care-le-folosesc-930044

Please follow and like us:

1 comentariu publicat

  1. In articolul de pe Reuters s-a spus si raspunsul lor complet si s-a explicat faptul ca datele nu sunt atribuite persoanelor, ci dispozitivelor. Speram ca macar la noi sa primeze de aceasta data adevarul in legatura cu iqos, nu minciunile care mențin acest război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.