O româncă a primit cel mai important premiu oferit de britanici pentru Chimie

Românca Magdalena Titirici, profesoară la Queen Mary University of London, a câștigat premiul pentru Corday-Morgan pentru Chimie acordat de Royal Society, cea mai importantă instituție britanică din domeniul științei.
 Royal Society a fost fondată în 1660. Titirici a primit importanta distincție pentru studiile sale din domeniul resurselor de energie regenerabile. Omul de știință român a reușit să producă biomasă la costuri foarte reduse din molecule nanostructurate de carbon în apă.

Ea va primi un cec de cinci mii de lire sterline, o medalie și va participa la un turneu în Marea Britanie în care își va expune ideile.

Profesoara Titirici și grupul său de cercetare au reușit să imite procesul natural de formare a carbonului în laborator, un proces care durează milioane de ani în natură.

Carbonul rezultat este apoi folosit pentru a construi tehnologii care produc energie regenerabilă, precum bateriile. De asemenea, echipa condusă de româncă folosește deșeuri biologice ca materie primă în acest proces sustenabil.

Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:

O româncă a primit cel mai important premiu oferit de britanici pentru Chimie

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.