Cascada Victoria, locul transformat într-o uriașă piscină în timpul sezonului secetos

Cascada Victoria se găsește pe cursul fluviului Zambezi, la granița dintre Zimbabwe și Zambia. Are o lățime de peste 1.708 de metri și o înălțime de 108 metri, fiind de 2 ori mai înaltă decât Cascada Niagara.

Locul a fost declarat de UNESCO, în 1989, monument al naturii. În timpul sezonului uscat, când apele au un debit mai mic, oamenii pot înota în siguranță până la marginea cascadei. Totuși, nu ar trebui să faceți acest lucru fără un ghid prin preajmă, care să vă poată arăta locurile sigure de pe marginea cascadei care nu vă pun viața în pericol.

Debitul cascadei variază de la 170 m³/s în timpul sezonului secetos și până la 10.000 m³/s în lunile cu precipitații abundente

 Cascada este o destinație turistică foarte populară, fiind inclusă în topul celor 100 de locuri de pe Terra pe care orice om ar trebui să le vadă măcar o dată în viață. Tribul nativ Kolo numește cascada Mosi-oa-Tunya, ceea ce într-o traducere liberă ar însemna „Fumul tunător” de la ceața provenită din pulverizarea apei care se înalță până la 30 de metri și este vizibilă de la o distanță de 30 km.

devils-pool-6[2] devils-pool-5[2]

Vezi mai multe foto pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/cascada-victoria-locul-transformat-intr-o-uriasa-piscina-in-timpul-sezonului-secetos-galerie-foto/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.