Lacul din România cu plajă, palmieri și atmosferă ca în Mamaia

Peste 120.000 de turiști sunt așteptați în acestă vară, până la închiderea sezonului estival, pe plaja lacului Ghioroc, supranumit și „Litoralul de acasă”.

Potrivit Aradon.ro, lacul are o suprafață de aproximativ 60 de hectare și o plajă cu nisip fin de circa 10.000 de hectare. Localitatea Ghioroc se găsește în Arad, la poalele Munților Zarandului.

Primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan, spune că turiștii sunt așteptați până pe 15 septembrie. Sunt șapte terase deschise și mai multe zone verzi unde se poate campa. De asemenea, Primăria Ghiroc a ajuns la 60 de palmieri plantați. Iarna, palmierii, care nu rezistă la temperaturi de sub -10 grade Celsius, sunt păstrați în clădiri.

În viitorul apropiat ar putea apărea lângă plajă și un camping în care să se poată caza până la 52 de persoane.

În primă fază vor fi șapte căsuțe cu 14 apartamente. Cel mai probabil, o noapte ar costa 100 de lei. Până atunci, turiștii pot sta în cele 49 de locuri dispobibile în pensiunile din zonă, potrivit mediafax.ro.

Primarul comunei anunța anul trecut că s-a inspirat de la stațiunea Mamaia. „Va exista o zonă specială în care vizitatorii se pot fotografia, cu un panou mare pe care scrie «Plaja Ghioroc» și palmieri în jur, iar în spate se vede lacul. Există la Mamaia așa ceva, de unde ne-am inspirat. De fapt, putem spune că plaja întreagă va fi o mică Mamaia”, spunea primarul, pentru aradon.ro.

Mai multe detalii si video pe greatnews.ro:

Lacul din România cu plajă, palmieri și atmosferă ca în Mamaia

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.