Ce fel de lumină trebuie să ai ca să lucrezi mai bine

Mai multe studii efectuate în ultimii ani arată că iluminatul din birouri și spații industriale este extrem de important pentru angajați. Mai exact, lumina le poate influența starea generală de sănătate, vitalitatea și productivitatea.
 68% dintre angajați sunt nemulțumiți de iluminatul de la birou arată un studiu efectuat de Societatea Americană a Designerilor. Aceeași cercetare mai arată că nivelul de cortizol din organism scade semnificativ în condiții de iluminat prost, iar angajații vor fi mai stresați și mai lipsiți de energie.

Productivitatea angajatilor poate crește combinând corpuri de iluminat de ultimă generație cu sisteme de management și control inteligent. Mai mult, poți astfel să scazi și facturile la energie electrică.

Sistemele de iluminat moderne, cele profesionale, pot fi conectate la computere și transformate într-o platformă eficientă de colectare de date. Cu ajutorul senzorilor se poate observa foarte clar care sunt zonele din birouri unde angajații își desfășoară cea mai mare parte din activitate, iar acolo iluminatul să fie folosit mai eficient.

 Lumina este foarte importantă și acasă. Există câteva reguli pe care scandinavii le-au pus în practică pentru ca într-o casă modernă, cu puține obiecte de mobilier și de aceeași culoare, să fie o atmosferă caldă. Iată câteva trucuri folosite în amenajari interioare in stil scandinav.
Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.