Budapesta obiective turistice. Cele 8 locuri magice de vizitat

Budapesta obiective turistice. Deoarece vremea frumoasă este aici, iar perioada concediilor nu este departe, vă prezentăm una dintre cele mai atractive capitale europene: Budapesta. Fiind atât de aproape de România, ar fi mare păcat să nu o vizităm măcar o dată în viață. Nu de alta, dar Budapesta are o mulțime de atracții minunate. 

Obiective turistice Budapesta – Iată câteva dintre ele:

1. Palatul Parlamentului – este una dintre cele mai mari clădiri parlamentare din lume, aflându-se pe locul al treilea la nivel mondial. Această clădire construită în stil neo-gotic a fost inaugurată în anul 1886, adăpostește 691 de camere, numeroase coridoare impresionante și scari care împreună însumează în jur de 19 kilometri lungime. Tururile ghidate dureaza în jur de 45 de minute, iar prețul unui bilet este de 2400 de forinți (HUF), aproximativ 7 euro, pentru cetățenii UE și 1300 forinți/4,16 euro pentru studenți și copii.

2. Castelul Buda – este situat de dealul Buda, fiind una dintre cele mai spectaculoase clădiri construite în secolul al 18-lea. El a înlocuit un vechi castel din secolul al 13-lea construit cu scopul inițial de a proteja împotriva atacurilor tătare și mongole. Castelul merită explorat pentru arhitectura sa care combină stilul romanic, cu cel baroc și gotic, dar și pentru impresionantele culoare medivale ale clădirii. Tot aici poți vizita Muzeul Național de Istorie a Budapestei, Muzeul de Artă Contemporană și Galeriile Naționale. Biletul de intrare costa 10 euro/adult și 5 euro/copil. În ziua de luni castelul este închis.

Budapesta obiective turistice – Bastionul Pescarilor 

3. Bastionul Pescarilor – este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Budapesta datorită așezării în zona medievală a orașului. Totodată, este cel mai înalt punct de observație de unde poți admira priveliști impresionante ale orașului și Dunării. Dacă vrei să vizitezi Bastionul Pescarilor poți opta pentru un bilet care îți asigură intrarea și la Castelul Buda, alături de Biserica Matyas, iar prețul total al biletului este în jur de 34 – 60 de euro/adult și 18 – 30 de euro/copii.

4. Biserica Matyas – este un important obiectiv turistic din Budapesta, fiind situat pe Dealul Castelului. Construcția ei a fost finalizată în anul 1269, fiind caracterizată de stilul arthitectural romanic. Prețul unui bilet pentru vizitarea bisericii este de aproximativ 5 euro. În fiecare seară de duminică aici au loc concerte gratuite de orgă.

Budapesta obiective turistice – minunatele băi termale

Citeste continuarea pe greatnews.ro:

Budapesta obiective turistice. Cele 8 locuri magice de vizitat o dată în viață

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.