8 motive pentru care sa culegi papadii

Odata cu venirea caldurii, papadiile au invadat parcurile, pasunile si orice petec de pamant. Proprietatile terapeutice ale papadiei fac din aceasta o planta extrem de pretioasa.

Beneficiile papadiei sunt nenumarate, incepand de la tratarea bolilor de ficat, rezolvarea problemelor urinare, reducerea inflamatiei si pana la prevenirea cancerului ori sporirea densitatii osoase.

Fiecare parte a papadiei este comestibila si chiar benefica, incepand de la radacina si pana la floare. Bogata in vitaminele A, B, C si D, precum si in minerale precum fierul, potasiul sau zincul, papadia este extrem de hranitoare.

Frunzele de papadie contin mai mult betacaroten decat morcovul, tulpina ofera o cantitate impresionanta de vitamina K, iar toate partile din papadie sunt bogate in continutul de antioxidanti.

Acum, ca am stabilit cat de benefica este papadia, iata si cum o poti folosi in bucatarie, dar si in gospodarie:

Papadie sotata cu usturoi – in zilele de post si nu numai, poti pregati frunzele de papadie in ulei vegetal, cu putin usturoi pisat pentru aroma. Pentru a inlatura gustul amarui specific papadiei, opareste frunzele de papadie 20-30 de secunde, inainte de a le trage la tigaie.

Ingredient in diverse preparate – papadia poate fi folosita pe post de ingredient in salate, in risotto-uri, in sosuri dar si pe pizza.

Otet aromatizat – prepara un otet cu flori de papadie, extrem de sanatos, pe care il poti folosi pe post de dressing pentru salate. Spala bine florile de papadie proaspat culese, apoi pune-le intr-o sticla si acopera-le cu otet de mere. Dupa 4 saptamani, strecoara otetul si foloseste-l. Acesta este valabil timp de 12 luni, insa asigura-te ca il depozitezi intr-un loc racoros si intunecat.

Ceai cald/ rece – prepara un ceai din frunze/ flori de papadie si serveste-l cald sau rece, cu cuburi de gheata. Daca simti nevoia, indulceste ceaiul cu indulcitor pe baza de stefie sau cu sirop de artar.

Inlocuitor pentru cafea – spala radacina papadiei, las-o la uscat si apoi macin-o cu ajutorul unei rasnite sau a unui blender. Foloseste-o pe post de inlocuitor sanatos pentru cafeaua de dimineata – atat aroma, cat si beneficiile sunt similare cu cele ale cafelei.

Citeste mai multe detalii pe doc.ro:

https://doc.ro/lifestyle/papadia-8-intrebuintari-in-gospodarie

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.