Casa cu cinci camere construită în 18 zile cu ajutorul imprimantei 3D, în Franța

Premieră mondială în Franţa – o casă a fost construită cu ajutorul unei imprimante 3D. Specialiştii Universităţii din Nantes au folosit un material special pentru straturile care formează zidurile construcţiei. I-a interesat reducerea costurilor, fără a renunţa la calitate. Locuinţa cu cinci camere va fi alocată unei familii nevoiaşe.

 Casa concepută iniţial pe calculator a fost transpusă în realitate cu ajutorul unei imprimante 3D. Dispozitivul a ridicat pereţii casei dintr-un aliaj special, chiar pe locul fundaţiei.

Casa-model, prima construită folosind tehnici de printare 3D, este foarte bine izolată şi rezistentă.

„Soluţia pe care o oferim este bazată pe principiul că noi construim această casă pe teren, fundaţia şi pardoseala sunt făcute, iar apoi imprimanta este adusă pentru a printa pereţii. Asta în primul rând. În al doilea rând, construim partea structurală, care va da rezistenţă mecanică clădirii, şi partea de izolaţie în acelaşi timp. Principiul este să folosim izolarea din afară şi dinăuntru, iar partea de beton se află în mijloc. Zidul este, astfel, foarte eficient”, afirmă Benoit Furet, profesor la Universitatea din Nantes.

Pe lângă rapiditatea cu care a fost construită – doar 18 zile – casa 3D respectă şi principii ecologice: din construcţie nu a rezultat niciun deşeu.

Citeste mai multe detalii si vezi video pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/casa-cu-cinci-camere-construita-in-18-zile-cu-ajutorul-imprimantei-3d-in-franta-910669

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.