Cum sa faci vopsea de oua acasa, folosind ingrediente naturale

Una dintre pregătirile favorite pentru masa de Paște este vopsirea ouălor. De obicei se face cu câteva zile înainte și copiii sunt foarte entuziasmați să ajute la colorarea ouălor, dar în special îi încântă rezultatul final.

În apropierea Sărbătorilor Pascale, magazinele sunt pline de coloranți alimentari speciali, însă e bine să știm că există și alternative naturale și la îndemână pentru culori variate și la fel de vii. Coloranții artificiali nu au o reputație prea bună, în schimb pigmenții naturali obținuți din plante, legume și fructe sunt 100% siguri pentru cei mici.

Iată de ce aveți nevoie și cum trebuie să procedați:

Turmeric – pentru ouă galbene

Puneți într-o oală nu prea mare 1 lingură turmeric și 1 lingură oțet, câteva ouă și apă cât să le acopere bine.

Fierbeți la foc mic 10-15 minute, opriți focul și lăsați ouăle în apa în care au fiert până se răcește.

Pentru ouă roz – sfeclă roșie

Într-o oală puțin mai încăpătoare puneți cantități egale de sfeclă roșie răzuită și apă (cam 2-3 căni din fiecare) și fierbeți la foc mic, cu capac timp de 20 de minute sau până când obțineți un lichid intens pigmentat.

Lăsați puțin să se răcească și îndepărați bucățile de sfeclă, apoi adăugați o ligură de oțet și ouăle și fierbeți la foc mic 10-15 minute. Opriți focul și lăsați ouăle să se răcească complet în apă în care au fiert.

Pentru ouă cărămizii – coji de ceapă roșie

Procedați la fel ca și la cele vopsite cu sfeclă roșie, însă folosiți cojile de la câteva cepe roșii.

Varză roșie – pentru ouă albastre

Fierbeți într-o cratiță încăpătoare varză roșie tăiată bucăți mici și apă timp de 20-30 minute. Lăsați să se răcească, îndepărtați varza, adăugați 1 lingură de oțet și ouăle (cu coajă albă) având grijă ca apa cu pigment să le acopere bine. Fierbeți la foc mic timp de aproximativ 15 minute sau până când obțineți intensitatea dorită, asigurându-vă că ouăle sunt fierte. Lăsați să se răcească în apa în care au fiert.

Încă câteva sfaturi:

Citeste continuarea pe doc.ro:

https://doc.ro/lifestyle/cum-si-cu-ce-vopsim-ouale-de-paste

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.