O clădire din România este pe lista monumentelor istorice pe cale de dispariție

Cazinoul din Constanța a fost inclus pe lista celor mai periclitate 7 monumente din Europa în 2018, potrivit unei organizații europene care dorește salvarea clădirilor emblematice de pe Bătrânul Continent. 

Europa Nostra este o federație pan-europeană care dorește să apere moștenirea culturală. Președintele organizației, tenorul Placido Domingo, a tras un semnal de alarmă, precizând că șapte ”comori rare” sunt în pericol să fie pierdute.

Europa Nostra dorește să stimuleze acțiunea de salvare a acestor monumente, iar în trecut a contribuit la reabilitarea unor clădiri, de care se vor bucura și generațiile care urmează.

Cazinoul din Constanța, clădire-simbol a orașului de la Marea Neagră, a fost inaugurat în 1910 și se află pe faleza localității. Cazinoul, construit în stilul Art Nouveau, a mai fost restaurat în 1985, însă de atunci starea sa a decăzut enorm, fiind abandonat la începutul anilor 2000.

 ”Rămâne părăsit până în ziua de astăzi din cauza inabilității autorităților de a găsi fonduri și de a lansa o operațiune de restaurare. Principalul pericol la care este expusă clădirea este reprezentat de măcinarea și ruginirea elementelor metalice de structură.
Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.