De ce nu e indicată menținerea contactului vizual în timpul unei conversații

Menținerea contactului vizual în timpul unei conversații poate fi un proces extrem de solicitant pentru creier, potrivit unei cercetări realizate de o echipă de oameni de știință japonezi.

Această activitate „mănâncă” din resursele cognitive necesare pentru alte activități precum gândirea și procesarea verbală, de aceea de multe ori în timpul discuțiilor față în față suntem nevoiți să ne mutăm privirea de la interlocutor, informează The Huffington Post.

Pentru contactul vizual sunt necesare aceleași resurse ca pentru efectuarea de raționamente complexe, subliniază cercetătorii — așadar, în timpul conversațiilor este normală întreruperea contactului vizual astfel încât să fie conservate resursele congnitive.

„Deși contactul vizual și procesarea verbală par independente, oamenii își mută frecvent privirea de la interlocutori în timpul conversațiilor”, acest lucru sugerând că există….

Citeste continuarea pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/de-ce-nu-e-indicata-mentinerea-contactului-vizual-in-timpul-unei-conversatii-639429

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.