Pungi de plastic interzise în România. Calendarul dispariției din magazine

Pungi de plastic interzise.

Zilele pungilor de plastic sunt numărate în România: atât autoritățile naționale, cât și cele europene, consideră că sacoșele fabricate din plastic dăunează mediului înconjurător, după cum arată numeroase studii științifice.

Senatul a adoptat deja, la data de 19 februarie, un proiect de lege al Guvernului prin care pungile din plastic vor fi interzise în România.

Mai exact, pungile de transport din plastic subțire și foarte subțire, cu mâner, vor fi interzise atât la introducerea pe piața națională (începând cu 1 iulie 2018), cât și la comercializare (1 ianuarie 2019).

Camera Deputaților este decizională în acest caz.

Interdicția nu vizează pungile de transport din plastic fără mâner.

Pungile de transport din plastic sunt acele pungi de transport, cu sau fără mâner, fabricate din plastic, furnizate consumatorilor la punctele de vânzare de bunuri sau produse.

Pungile de transport din plastic subțire sunt pungile de transport cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, iar cele din plastic foarte subțire au sub 15 microni și „sunt necesare din motive de igienă” sau „sunt utilizate ca ambalaje primare pentru produsele alimentare în vrac, atunci când acest lucru contribuie la prevenirea risipei de alimente”.

Pungi de plastic interzise în România – care sunt amenzile

Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:

Pungi de plastic interzise în România. Calendarul dispariției din magazine

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.