Templul Dragonului – unul dintre cele mai neobișnuite lăcașe de cult din Thailanda și din lume

În Thailanda, la 40 de km vest de orașul Bangkok, se află, în provincia Nakhon Pathom, unul dintre cele mai neobișnuite temple de pe mapamond.

În interiorul atipicei construcții se află o imensă statuie a lui Buddha, alte statui mai mici și câteva altare. Dar ceea ce-l face să fie atât de ieșit din comun pe acest wat (templu budhist) de 17 etaje este exteriorul său! 

În jurul clădirii se încolăcește trupul unui gigantic dragon, lucrat cu măiestrie, care-i conferă o notă bizară, inconfundabilă, acestui edificiu din districtul Sam Phran. Corpul dragonului ce înconjoară clădirea este gol pe dinăuntru. Urcând prin tuburile care alcătuiesc trupul spiralat al dragonului oamenii puteau ajunge, cândva, până sus, pe acoperișul clădirii. În unele spații interioare ale neobișnuitului templu budhist din Thailanda – lăcaș de cult despre care ghidurile turistice nu spun prea multe – accesul publicului nu este permis. Nu se precizează cine a ridicat clădirea și nici în ce perioadă s-a petrecut acest lucru.

corp dragon

templulEdificiul se numește Templul Dragonului sau Wat Samphran, are o înălțime de aproximativ 80 de metri și o înfățișare memorabilă, de neconfundat. La prima vedere, construcția de 17 etaje pare a avea, mai degrabă, aspectul comercial al unei piese de decor dintr-un parc de distracții sau al unui turn bizar dintr-un joc video ori dintr-un film de animație.

Capul dragonului se „odihnește” pe acoperiș – unde, de altfel, este prezent și un altar, în vreme ce coada acestuia se află la nivelul solului. Cu toate că interiorul dragonului este prevăzut cu trepte prin care oamenii puteau urca până în partea superioară a templului, în prezent doar câteva secțiuni mai sunt sigure, din cauza detetriorării scărilor.

Vezi continuarea articolului pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/templul-dragonului-unul-dintre-cele-mai-neobisnuite-lacase-de-cult-din-thailanda-si-din-lume/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.