Cele mai pitorești trasee de bicicletă din România

România se mândrește cu o mulțime de peisaje minunate și trasee de drumeții pe care să le parcurgi indiferent de sezon.

Dar, dacă vrei să descoperi minunățiile țării noastre pe două roți, atunci noi îți propunem câteva trasee de bicicletă din România, care te vor purta prin cele mai fermecătoare colțuri ale țării, unde te poți delecta cu panorame incredibile, care îți vor înfrumuseța aventura. Iată care sunt cele mai pitorești trasee din bicicletă din România.

Traseu de bicicletă pe Valea Bistriței

Una dintre cele mai frumoase zone din Moldova, care, din păcate nu este foarte populară, este Valea Bistriței. Aici râul Bistrița își face loc printre versanți, schițând peisaje greu de descris în cuvinte. Deși poți vizita Valea Bistriței din mașină, nimic nu se compară cu o plimbare relaxantă de-a lungul cursului lin al apei. În special în sezonul cald, este o adevărată plăcere să traversezi Valea Bistriței pe două roți, să admiri podurile suspendate din lemn ce străbat cursul apei și să inspiri aerul curat.

Acest traseu de bicicletă urmează cursul râului Bistrița Aurie și apoi al râului Bistrița, pornind din localitatea Cârlibaba, spre Botoș, Vatra Dornei, Rusca, Broșteni și Pietroasa, la granița județului Suceava cu Neamț. Traseul are o lungime de peste 100 de kilometri, ce include porțiuni asfaltate, dar și drum de pământ și drum pietruit. De-a lungul traseului poți admira rezervația geologică Piatra Ţibăului, poți vizita Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti și poți rămâne cu gura căscată la panoramele de pe Cheile Zugrenilor.

Valea Bistriței

Fotografie preluata de pe trilulilu.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Traseu Valea Bistriței

Traseul Sighișoara – Malancrav

Aflat într-una dintre cele mai frumoase zone din Transilvania, traseul Sighișoara – Malancrav traversează platoul Breite, printre stejari seculari, trece prin păduri și livezi bogate, prin localitatea Criș, unde poți vizita Castelul Bethlen, iar apoi, după 31 de kilometri de pedalat, ajungi în localitatea Malancrav, un sat izolat de o frumusețe extraordinară unde timpul pare să fi stat în loc. Malancrav este una dintre localitățile care au atras atenția prințului Charles și care, cu ajutorul asociației sale, a fost reamenajată. Traseul de bicicletă Sighișoara – Malancrav este marcat cu linie roșie și albastră și este considerat drept unul dintre cele mai frumoase trasee din România.

Castelul Bethlen

Fotografie preluata de pe monumenteuitate.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Traseu Sighisoara – Malancrav

Traseu de bicicletă prin Maramureș

Munții Maramureșului sunt străbătuți de o mulțime de trasee de cicloturism, bine marcate, cu diferite dificultăți. Favoritul nostru este traseul care începe și se termină în localitatea Breb. Este vorba de un traseu de 27 de kilometri, cu o dificultate medie. Acest traseu de bicicletă trece prin localitățile Mara, Sat-Șugatag, Ocna Șugatag, Hoteni și revenire în Breb. Drumul traversează livezi și pajiști cu flori, la poalele Crestei Cocoșului, care îți vor oferi panorame frumoase, iar localitățile de pe traseu se mândresc cu o mulțime de case cu porți sculptate, specifice zonei.

Maramures

Fotografie preluata de pe ecoturismpevaleacosaului.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Traseu Maramures

Traseu prin Cheile Râmețului

Aflate în Masivul Trascău, Cheile Râmețului este o altă zonă deosebit de frumoasă ce poate fi parcursă cu ușurință și pe două roți. Cel mai frumos traseu de cicloturism este Drumul Pietrei Cetii, de aproximativ 17 kilometri. Acest traseu de bicicletă pornește din localitatea Benic, județul Alba, și traversează satul Cetea, Cheile Văii Cetii, Masivul Piatra Cetii, poiana cu narcise din Tecșești și se termină în localitatea Tecșești. Masivul Piatra Cetii este o rezervație rară unde vei găsi specii de plante rare.

Cheile Rametului

Fotografie preluata de pe bandarosie.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Traseu Cheile Rametului

Vezi continuarea pe ghiduri-turistice.info:

https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cele-mai-pitoresti-trasee-de-bicicleta-din-romania

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.