Materii noi pentru liceeni

Programa de liceu se schimbă în acest an, iar elevii ar putea avea pe lista de opţionale Astronomia, Inventica sau Teatrul.
Ministerul Educaţiei vrea să dea mai multă greutate materiilor la alegere şi a propus trei variante de programă. Acum e rândul profesorilor şi elevilor să îşi spună părerea

Cele trei variante propuse pentru programa liceelor teoretice nu schimbă nimic la materiile-cheie. Ministerul Educaţiei pune însă mai mult accent pe disciplinele opţionale impuse de şcoală. Specialiştii în educaţie spun că cine a gândit modificările nu s-a gândit la binele elevilor.

Daniela Vişoianu – preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie: „E o propunere de plan-cadru orientată către catedrele profesorilor”.

Comisia de profesori care vrea schimbarea programei propuneri şi materii opţionale noi: Inventică, Fotografie digitală sau arheologie. Discipline lăsate la alegerea directorilor de şcoli. Se pune însă problema cine o să predea aşa ceva. Părinţii se tem că elevilor li se vor servi lecţii doar ca să asigure un post amicilor profesorilor.

Mai multe detalii pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/materii-noi-pentru-liceeni-853936

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.