Iată 10 funcţii ascunse ale aplicaţiei din cadrul Facebook

Lunar peste 1,3 miliarde de persoane utilizează aplicaţia de transmitere a mesajelor din cadrul Facebook.
Din momentul în care Messenger a devenit o aplicaţie separată, Facebook i-a adăugat o serie de funcţii suplimentare.

Aplicaţia de trimitere a mesajelor din cadrul Facebook deţine o serie de funcţii mai puţin cunoscute, de la adăugarea GIF-urilor, la adăugarea jocurilor sau utilizarea funcţiei de transmitere a mesajelor într-un mod criptat. Mashable prezintă o listă cu 10 dintre funcţiile Messenger mai puţin cunoscute. 

1. Messenger poate fi utilizat şi pe desktop

Dacă doreşti să trimiţi mesaje prietenilor fără să fii distras de fluxul de postări noi de pe Facebook, aplicaţia poate fi instalată de sine stătătoare pe computer. Pentru obţinerea acesteia trebuie să accesezi site-ul Messenger.com şi să te înscri cu contul de Facebook. De asemenea, poţi accesa o conversaţie direct pe site dacă tastezi Messenger.com/ numele de utilizator al prietenului tău. Varianta de desktop a Messenger este la fel ca cea din aplicaţia pentru mobil, dar lipseşte bara de căutare pe Facebook din partea de sus a ecranului. 

2. Poţi solicita sau trimite bani

În ultimii ani Facebook a implementat o funcţie prin care poţi transmite sau primii bani. Pentru a putea utiliza funcţia trebuie să adaugi cardul de credit prin accesarea butoanelor Profil>Plăţi>Adaugă un card nou. Pentru a trimite sau cere bani intră într-o căsuţă de convorbire cu unul dintre prieteni, apasă pe semnul de plus din colţul din stânga jos al ecranului, selectează Plăţi şi adaugă suma pe care o doreşti. 

3. Adaugă prieteni instant prin intermediul codului tău de profil

Dacă doreşti să devi prieten pe Facebook cu o persoană instant, aceştia pot scana codul unic al profilului tău. Pentru a-l accesa apasă pe iconiţa profilului tău  din partea de stânga sus a ecranului, apoi apasă pe imaginea mărită a profilului tău din centrul ecranului. Apasă pe Codul Meu (My Code) pentru ca acesta să poată fi vizibil, sau pe Scanare Cod (Scan Code)  pentru a scana codul unei persoane. 

4. Poţi juca jocuri

Facebook propune o serie de jocuri, de la Words with Frends la 2048, sau clasice, precum Pacman şi Snake, toate fiind disponibile şi în aplicaţia de Messenger. Pentru a provoca un prieten sau un grup de prieteni, începe o conversaţie cu aceştia, apasă pe semnul plus şi selectează Jocuri (Games). Dacă doreşti să exersezi singur poţi începi o conversaţie cu tine şi să urmezi aceiaşi paşi. 

5. Poţi vorbi cu roboţi

Grupul de roboţi din cadrul Facebook te poate ajuta să afli cele mai noi ştiri, să plasezi comenzi sau să joci jocuri. Apasă pe Descoperă (Discover) din dreapta-sus a ecranului pentru a putea începe o conversaţie cu un robot. 

6. Conversaţii secrete

Poţi realiza conversaţii criptate pe care nimeni altcineva nu le va putea citi. Aplicaţia foloseşte criptarea integrală a mesajelor similar cu cea a aplicaţiei Whatsapp. Pentru a utiliza funcţia începe o conversaţie, apasă butonul Secret din colţul din dreapta sus a ecranului şi selectează prietenul cu care doreşti să vorbeşti. Pentru ca mesajul tău să dispară după o anumită perioadă de timp, apasă pe iconiţa cu ceas aflată în stânga căsuţei cu mesaje. 

Citeste continuarea pe descopera.ro:

http://www.descopera.ro/lumea-digitala/16841033-cum-poti-avea-conversatii-secrete-in-aplicatia-messenger-iata-10-functii-ascunse-ale-aplicatiei-din-cadrul-facebook

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.