Zece invenţii din 2017 care promit sau au început deja să schimbe lumea

În fiecare an există o sumedenie de invenţii care încearcă să facă viaţa oamenilor mai comodă, să împingă limitele cunoaşterii şi să ofere şanse mai bune celor care sunt dezavantajaţi.

Cele zece menţionate mai jos sunt doar o mică parte din invenţiile care au avut loc în 2017, dar probabil, sunt cele care au şi vor avea cea mai mare influenţă asupra progresului omenirii.

Ochelari care fac orbii să vadă

Pentru milioanele de oameni din lumea întreagă care sunt orbi, mersul este mereu o provocare. Deşi câinii şi bastoanele pot ajuta, nu pot simula vederea, dar eSight 3 poate, scrie Time.

Se poate considera ca cea mai puternică pereche de ochelari: odată ce utilizatorii o pun la ochi, înregistrează un video la rezoluţie mare şi foloseşte magnificarea, contrastul şi diferiţi algoritmi pentru a îmbunătăţi acea imagine în ceva ce chiar şi orbii pot vedea, permiţându-le să ia parte la o varietate de activităţi, inclusiv sporturi, care altfel nu ar fi cu putinţă.

Dispozitivul este însă destul de scump, aproape 10 mii de dolari, dar în mod normal, cu timpul, şi dacă tehnologia se dovedeşte utilă şi eficientă, preţurile vor scădea. În prezent, compania care l-a produs estimează că a fost folosit de mai mult de 1.000 de persoane.

O cană care ţine cafeaua caldă

Aceasta este una dintre cele mai mari probleme mici cu care se confruntă oamenii. Cafeaua se poate răci prea repede sau poate fi foarte fierbinte, iar ambele situaţii afectează gustul. Conform unui studiu, există doar 37 de secunde în care te poţi bucura de această băutură la temperatura optimă. Aşadar, compania Ember Technologies a venit cu o soluţie: cana din oţel Ember. Acoperită cu un strat cermic, poate ţine cafeaua sau ceaiul la o temperatură exactă setată cu ajutorul unei aplicaţii, timp de o oră de la sine, datorită materialului, iar apoi pe un timp nelimitat datorită încălzirii electrice. Acest tip de cană are mari şanse să devină ceva obişnuit în următorii ani, întrucât invenţia e simplă, eficientă şi, în unele cazuri, extrem de utilă.

Lifturi care se pot deplasa pe orizontală

MULTI este un sistem de lifturi creat într-un parteneriat al companiilor Charlie and the Chocolate Factory şi Thyssenkrupp. Proiectul este simplu, lifturile pot merge şi pe orizontală, folosind tehnologia care ajută şi la locomoţia trenurilor magnetice.

Invenţia are mari implicaţii, având potenţialul de a schimba şi modul în care se construiesc clădirile. Datorită unui test de succes de anul acesta, primul set MULTI va fi instalat în Berlin în 2021.

Maşinile electrice fezabile

Maşinile electrice au de obicei una din două probleme: sunt ori prea scumpe, ori au o autonomie limitată. Model 3, maşina electrică creată de Tesla, doreşte să rezolve ambele probleme: costă doar 35.000 de dolari şi are o autonomie de 320 de kilometri.

Cererea pentru această maşină este extrem de mare, în jur de 1.800 de comenzi zilnic, conform declaraţiilor oficialilor companiei, iar Tesla se străduieşte să facă faţă.

Maşina, mergând pe baterii şi nu pe combustibil fosil, poate lupta şi împotriva poluării şi încălzirii climatice.

Citiţi mai multe despre noul model aici.

Un aparat care poate analiza şi interiorul lui Marte

Citeste continuarea pe descopera.ro:

http://www.descopera.ro/dnews/16846942-zece-inventii-din-2017-care-promit-sau-au-inceput-deja-sa-schimbe-lumea

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.