Vârsta la care începi să albești, SEMNAL pentru o serie de AFECȚIUNI

De ce boli suferi, dacă albești la vârste fragede, informeaza exquis.ro.

Desigur, nu vorbim acum despre firele de păr răzlețe, care apar întâmplător și care te irită pe moment, dar de care uiți la cinci minute după. Nici la trendurile anului 2017 în materie de culoare a părului!

Ne referim în rândurile care urmează la porțiuni mari din podoaba capilară care au devenit gri, aproape pe nepusă masă!

Specialiștii sunt de părere că albirea părului, proces care se referă la estomparea pigmentului de culoare din firul de păr, este un fenomen care începe, în mod normal, în jurul vârstei de 40 de ani (sau de la 35 de ani încolo) la caucazieni, și mai târziu la asiatici și la afro-americani, notează providr.com.

Dacă părul îți devine însă cărunt mult mai devreme, la 20-30 de ani, ai motive de îngrijorare. Descoperă mai jos afecțiunile care îți pot cauza această condiție!

Genetica

În cazul în care și părinții tăi au albit devreme, în jur de 25-35 de ani, poți sta liniștită (da, știm, e greu să gândești așa, când părul îți e împânzit de nesuferitele fire cărunte).

Cercetătorii au descoperit în foliculul de păr o genă a albirii, care cauzează transformarea podoabei capilare într-una demnă de un George Clooney feminin. Așa cum te așteptai, gena este transmisă pe cale ereditară, ceea ce îți limitează drastic opțiunile!

Foto: Pinterest.com

Stresul

Este cazul să renunțăm să mai privim stresul ca pe o simplă condiție de viață și să recunoaștem că este vorba de o boală în toată regula. Imaginea tinerilor de 20 de ani cu capul plin de idei, dar acoperit de fire cărunte, nu mai e demult doar o anecdotă. Astfel, un studiu publicat în revista nature.com dezvăluia că șoarecii supuși la stres pierdeau mai repede celule stem din foliculii de păr.

Deficiențe de vitamine

Citeste continuarea pe exquis.ro:

Vârsta la care începi să albești, SEMNAL pentru o serie de AFECȚIUNI

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.