Hotelul de gheață din Suedia – mai fermecător ca niciodată

An de an, încă din 1989, în Suedia este (re)construit un fermecător hotel de gheață, dincolo de Cercul polar de nord.

Anul acesta, IceHotel a fost construit de către 36 de artiști, proveniți din 17 țări. IceHotel se află în localitatea suedeză Jukkasjarvi, la 200 km pe direcția nord de Cercul polar arctic. În acest an, pentru a fi reclădit hotelul, s-au întrebuințat 30.000 de metri cubi de zăpadă și de gheață. 

IceHotelhotel 2hotel 6IceHotel cuprinde și 35 de apartamente de lux, o impresionantă sală de ceremonii și un atractiv loc de joacă pentru copii – făurite din gheață, cu mare măiestrie. În sala principală se află  impresionante candelabre, pentru confecționarea cărora s-au folosit 1.000 de bucăți de gheață de felurite dimensiuni.

De la jumătatea lunii decembrie, IceHotel a fost gata să-și primească oaspeții și va rămâne deschis până în luna martie, 2018. Ridicarea uimitoarei clădiri necesită, în fiecare an, un volum imens de muncă migăloasă. 

Pentru ca mereu uimitorul castel de gheață să fie gata în luna decembrie a fiecărui an, așa cum se întâmplă încă de acum 28 de ani, activitatea de construire trebuie să debuteze întotdeauna din luna martie, atunci când constructorii colectează materia primă, ce constă în aproximativ 5.000 de blocuri gheață, provenite din albia râului Torne.

Vezi foto pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/hotelul-de-gheata-din-suedia-mai-fermecator-ca-niciodata-pentru-construirea-versiunii-din-acest-an-s-au-utilizat-30-000-de-metri-cubi-de-gheata-si-zapada/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.