Anul nou vine cu pașapoarte noi pentru români

Un proiect inițiat în Parlament și care beneficiază de o puternică susținere cere creșterea perioadei de valabilitate a pașapoartelor la 10 ani, scrie greatnews.ro.
Acest nou termen de valabilitate va fi oferit persoanelor de peste 25 de ani, în timp ce pentru românii cu vârste între 12 și 25 de ani vor avea, ca și până acum, pașapoarte cu valabilitate de 5 ani.

”Prezenta propunere legislativă urmăreşte alinierea legislaţiei României la bunele practici în materie din majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, prin optimizarea condiţiilor aplicabile cetăţenilor români în cazul eliberării documentelor de călătorie în străinătate, precum şi prin reducerea la jumătate a sarcinii administrative”, se menționează în expunerea de motive a proiectului legislativ depus de parlamentarii UDMR.

Măsura ar aduce România la actualele standarde europene, termenul de valabilitate din țări precum Austria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Irlanda, unde pașaportul este valabil 10 ani.

Citeste continuarea pe greatnews.ro:

Anul nou vine cu pașapoarte noi pentru români

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.