Cum trebuie făcută trecerea de la post la masa de Crăciun

Sărbătorile de iarnă vin și cu meniuri bogate în grăsimi. Știm cu toții că nu este Crăciun fără sarmale, fripturi sau cozonac.

Ademeniți de atâtea bunătăți, după o perioadă de post, mulți dintre oameni uită să se gândească la sănătate.

Fără grăsimi în exces. Este recomandarea medicilor pentru cei care au ținut postul Crăciunului și trec acum la o alimentație normală. După cele șase săptămâni în care nu s-au consumat deloc produse alimentare din carne sau lactate, pot apărea și efecte nedorite.

„Postul alimentar favorizează supraturarea bilei în colesterol. Se întâmplă același fenonem ca în cazul unei diete în vederea scăderii ponderale”, spune Claudia Vasiliu, medic specialist gastroenterolog.

De aceea, trebuie să aveți grijă la această trecere. Medicii atenționează că în primele zile după post este nevoie să mâncați echilibrat: câte puțin, dar la fiecare 2-3 ore.

Mai multe detalii pe digi24.ro:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cum-trebuie-facuta-trecerea-de-la-post-la-masa-de-craciun-23214

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.