Conopida poate avea numeroase beneficii, mai ales pentru femei

Conopida se înrudeşte cu varza, cu broccolii sau napii, are origini în partea mediteraneeană a Europei, este des folosită de gospodine în bucătărie, fie în stare crudă, fie fiartă, semipreparată sau conservată.

Legumele din familia cruciferelor conţin izotiocianaţi şi sulforafan, substanţe care, alături de tratamentul de specialitate, pot împiedica dezvoltarea sau progresia afecţiunilor tumorale.

Medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică explică pentru CSID de ce e necesar să includem conopida în regimul nostru de viaţă.

Legătura dintre conopidă şi cancer

Conopida este una dintre legumele care nu ar trebui să lipsească din regimul alimentar al femeilor, iar asta pentru că nutrienţii din compoziţie au importante proprietăţi anticancerigene şi pot participa la prevenţia cancerului de sân sau ovarian.

Bogată în fibre, poate juca un rol important în prevenţia cancerului de colon, iar în cazul bărbaţilor, datorită sulforafanului, în cel de prostată. Glucosinolaţii şi tiocianaţii din compoziţie au proprietăţi neutralizante asupra toxinelor care se acumulează în organism şi care ar putea favoriza apariţia celulelor canceroase.

 Mai multe detalii pe csid.ro:

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.