Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna. TOP 5

Deoarece meteorologii au anunțat că ninsorile sunt aproape, iar mulți dintre noi ne facem planuri pentru vacanța de sărbători, ne-am gândim să alcătuim o listă cu cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna, scrie greatnews.ro.

Bineînțeles, lista nu este exhaustivă. Am ales 5 locuri de poveste care ne-au plăcut foarte mult, dar cu siguranță că există și altele la fel de frumoase.

1. Hotelul de gheață de la Bâlea

 Începând cu anul 2005, Hotelul de Gheață de la Bâlea este construit în fiecare iarnă în inima munţilor Făgăraş.

„După luni întregi de planificare, Hotelul de Gheaţă este clădit de către meseriaşi pricepuţi din judeţul Mureş care pot fi supranumiţi îmblânzitori ai gheţii. Hotelul este cosntruit integral din zăpadă si din blocurile de gheaţă extrase din cel mai mare lac glaciar al Munţilor Făgăraş, Bâlea Lac. Aşadar, pentru a fi trainic, meseriaşii folosesc blocuri de gheaţă ce ajung la dimensiunea de 70 de centimetri şi cântaresc aproape 70 de kilograme. Însă condiţiile de lucru sunt unele aprige şi greu de îndurat. Temperaturile adesea sunt sub zero grade iar viscolul este cel mai vrednic duşman căruia constructorii îi fac faţă destoinic”, se arată pe siteul hotelofice.com.

„În această atmosferă nordică un nou hotel se naşte în fiecare an, din materiale oferite doar de natură. În mai puţin de o lună artiştii gheţii reuşesc să înalţe un cămin pentru iubitorii de iarnă, iar munca lor este răsplătită prin vizita turiştilor, hotelul primind peste 8.000 de oaspeţi anual. Hotelul de Gheaţă este rezultatul a luni întregi de planificări şi muncă ce culminează cu un hotel unic, rezistent o perioadă scurtă din an, dar care lasă satisfacţii uimitoare în urmă, atât pentru fondatori cât şi pentru oaspeţi”, continuă descrierea.

Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna – lumea muzicii, tema din 2017

Interesant la Hotelul de Gheață de la Bâlea este că în fiecare an tematica hotelului este alta. Camerele, cât și holurile și barul hotelului sunt decorate diferit în fiecare an: de la semne zodiacale sculptate din gheață la „pietre prețioase” colorate făcute tot din gheață. În acest sezon, 2017, tematica este lumea muzicii.

cele mai frumoase locuri din românia de vizitat iarna
Foto: hotelofice.com
cele mai frumoase locuri din românia de vizitat iarna
Foto: hotelofice.com
cele mai frumoase locuri din românia de vizitat iarna
Foto: hotelofice.com
cele mai frumoase locuri din românia de vizitat iarna
Foto: hotelofice.com
cele mai frumoase locuri din românia de vizitat iarna
Foto: hotelofice.com

Mobilierul din camere este unicat iar paturile realizate din blocuri de gheaţă sunt acoperite cu o saltea moale, lenjerie, pături şi blănuri pufoase. Înainte de culcare, oaspeţii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius. Hotelul de Gheaţă dispune de 14 camere duble cu pat matrimonial. Cei care doresc mai multă intimitate pot să înnopteze în unul din cele 6 igluuri de lângă hotel.

O altă atracție din zonă este biserica de gheață de la Bâlea. Hotelul de Gheață se află la o altitudine de 2.034 de metri. Până în prezent, a avut 88.600 de oaspeți.

Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna – mocănița

2. Mocănița de pe Valea Vaserului

Ați fost cu mocănița pe Valea Vaserului, în Maramureș? Foarte mulți turiști au făcut această călătorie cu plecare de la Vișeul de Sus pe timp de vară. În caz că nu știați, mocănița de pe Valea Vaserului are și program de iarnă.

Într-adevăr, traseul este cu adevărat spectaculos pe timpul verii, dar dacă îl veți parcurge și iarna veți fi pur și simplu uimiți: peisajul este complet altul și aproape că nu veți mai recunoaște locul. Este ca și cum ați vizita un loc nou.

Dacă aveți noroc să prindeți o iarnă bogată în zăpadă, veți merge cu mocănița printre brazi și munți copleșiți de straturi groase de nea și vă veți simți ca într-un basm. Iar aburul alb pe care îl lasă în urmă mocănița va crea o atmosferă de poveste.

„Un peisaj deosebit de iarnă aşteaptă să fie descoperit în călătoria dumneavoastră spre Paltin (km 21,6), într-un tren cu vagoane încălzite, purtat domol de o neobosită locomotivă cu abur. Iar pentru a face călătoria şi mai plăcută, ţuica, o mică gustare şi cafeaua au fost incluse deja în preţul biletului”, se arată pe siteul cffviseu.com.

Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna – câteva informații utile:

Plecarea: ora 09:00 din gara CFF Vișeu de Sus
Traseul: Vişeu de Sus – Paltin
Preţul: Adulţi: 83 Ron/pers.; Pensionari/Studenţi: 73 Ron/pers.; Şcolari: 63 Ron/pers.
Inclus în preț: Călătoria cu Mocăniţa, la întâmpinare o ţuică, o cafea, o gogoaşă, însoţitor de tren
Pachet All Inclusive: Adiţional un platou grill şi o băutură răcoritoare. Tarifele pentru adulţi: 109 Ron/pers., pensionari/studenţi: 99 Ron/pers. şi şcolari: 79 Ron/pers.
Rezervări: În limita locurilor disponibile la tel. 0744 686 716 sau pe e-mail: info@cffviseu.com
Biletele se pot cumpăra si online: http://shop.cffviseu.com:8880/
Alte servicii: Bar (alte băuturi pe lângă cele incluse în pachet);
Sosirea: Aprox. ora 16:30 în Vişeu de Sus.

Vezi continuarea pe greatnews.ro:

Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna. TOP 5

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.