Muzica de Craciun si colindele dauneaza sanatatii mintale?

Melodiile de Craciun si colindele sunt in regula cand le auzim, insa expertii spun ca atunci cand ascultam prea multa muzica de Craciun sau daca o auzim mult prea devreme, aceasta poate provoca anxietate si depresie.

Potrivit healthline.com, se mare ca cei din domeniul marketingului incep sa “impinga” sarbatorile de Craciun cat mai devreme, imediat ce s-au incheiat petrecerile de Halloween. Acest fenomen, cunoscut sub numele de “Christmas Creep” (cu sensul de furisare sau strecurare in vietile noastre), inseamna ca marile magazine incep sa puna in difuzoare muzica de Craciun din ce in ce mai devreme, de la an la an. Uneori, poate auzi colinde chiar de la jumatatea sau inceputul lui noiembrie.

Aceasta “furisare” treptata a Craciunului in vietile noastre poate avea un impact negativ asupra sanatatii tale mintale, spune psihologul clinician Linda Blair. Cand auzi muzica de Craciun inaintea sezonului, inainte ca Sarbatorile de iarna sa inceapa in mod oficial, acest lucru incepe sa te faca, de fapt, mai anxios si mai depresiv, a explicat psihologul pentru Sky News.

Muzica de Craciun are mari sanse sa irite oamenii daca este pusa prea tare in difuzoare si daca o auzim mult prea devreme. Ar putea sa ne faca sa ne simtim prinsi in capcana. Este un lucru care ne reaminteste ca trebuie sa cumparam cadouri, sa facem mancare si sa gatim pentru multi oameni, sa organizam petreceri si ocazii festive. Unele persoane vor reactiona la acest lucru facand cumparaturi impulsive, ceea ce oamenilor din domeniul retailului le place. Alte persoane ar putea pur si simplu sa iasa din magazin auzind muzica de Craciun prea devreme. Este un risc“, spune psihologul Linda Blair.

Cand se da startul numaratorii inverse

Citeste continuarea pe doc.ro:

https://doc.ro/muzica-de-craciun-si-colindele-dauneaza-sanatatii-mintale

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.