Legendele Crăciuniței

Floarea Crăciunului îşi are originea în America Centrală. Primii care au cultivat-o au fost aztecii. Erau convinşi că scade febra. Între timp a căpătat un rol mult mai important, scrie landia.ro.

Despre Crăciunițe se spune că erau ofrandele pe care călugării mexicani le aşezau în fata altarelor iar frunzele lor se înroşeau pentru că erau atinse de Dumnezeu. În timp, Steaua Crăciunului a ajuns peste tot în lume.

Exista multe legende si mituri ale Florii Craciunului si toate asociaza aceasta floare cu credinta, puritatea, bunatatea si increderea in oameni.

O legenda ne spune ca o fata saraca, neavand ce dar sa duca la biserica pentru slujba de Craciun, si convinsa fiind ca orice dar oferit din inima este bine primit de Dumnezeu, a cules de pe marginea drumului cateva plante verzi. In biserica, acestea s-au colorat in rosu aprins, cu frunzele in forma de stea, iar acest miracol de Craciun a facut ca planta sa ramana cunoscuta sub denumirea de Floarea sau Steaua Craciunului, scrie universdecopil.ro.

O alta poveste este cea a unui baiat amarat din cauza faptului ca nu avea nici un dar pentru copilul Iisus din scena nativitatii. El a adunat crengute verzi si le-a asezat sub forma unei flori asemanatoare cu o stea. O alta verisune a acestei legende mexicane ne vorbeste despre un copil crestin care a dorit sa-i faca lui Iisus un dar. Si darul lui a fost un manunchi de flori, culese de pe camp.

Copilul le-a dus la biserica, iar in ziua de Craciun florile au uluit pe toata lumea, asa cum face si Craciunita, cu incredibila ei frumusete, mai arată universdecopil.ro.

Invatatura tuturor acestor legende este una comuna si este aceea ca nu valoarea darului este cea care conteaza, ci dragostea care il aduce si il insoteste.

Citeste articolul complet pe landia.ro:

Frumoasa plantă pe care tot mai mulți români o vor în casă de Crăciun. Ce simbolizează ”Steaua Crăciunului” și cum o îngrijești

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.