Top 10 atractii turistice gratuite in Londra

Cei mai multi turisti considera Londra un oras scump. Si au mare dreptate, avand in vedere ca biletele la cele mai importante atractii turistice pornesc de la 25 de lire sterline de persoana.

De exemplu, pentru a urca in London Eye trebuie sa scoti din buzunar 31 de lire sterline de persoana. Iar lista poate continua.

Din fericire, exista la fel de multe lucruri interesante pe care le poti face gratis in frumoasa capitala a Marii Britanii. Poti vizita gratis toate marile muzee, precum British Museum. Ai grija, insa, ca majoritatea ofera expozitii pseciale contracost. De asemenea, intrarea la marile galerii de arta nationale, cum ar fi Tate Modern si Tate Britain, este gratuita. Si nu uitati ca multe dintre galeriile de arta si muzee pot fi vizitate pana tarziu. Lista atractiilor gratuite din Londra mai cuprinde si parcuri renumite, piete celebre, dar si catedrale uluitoare.

Iata o lista cu cele mai frumoase si interesante lucruri pe care le poti face gratis in Londra, pentru a te bucura din plin de vacanta, chiar si atunci cand ai un buget limitat:


1. Urmareste schimbarea Garzii regale

Nicio vizita la Londra nu este completa daca nu vezi cel putin odata celebra schimbare a garzii regale. Aceasta traditie militara are loc in curtea exterioara a Palatului Buckingham in fiecare zi la orele 11:30. Asigura-te ca ajungi acolo in timp util pentru a admira spectacolul din fata portilor centrale ale Palatului. Mergi cu metroul pana la Green Park sau St James Park si fa o plimbare prin parc pana la palat.


2. Mergi in Trafalgar Square

Admira leii din Trafalgar Square inainte de a vizita National Portrait Gallery. Trafalgar Square este una dintre cele mai mari atractii turistice din Londra. A fost proiectata de John Nash in anii 1820 si construita in anii 1830. Gazduieste multe atractii, inclusiv Columna lui Nelson si Galeria Nationala. Este atat o atractie turistica, dar si principalul obiectiv pentru demonstratii politice.


3. Viziteaza Tate Modern si Tate Britain

Galeriile nationale de arta Tate Modern si Tate Britain sunt exceptionale si adapostesc unele dintre cele mai bune opere de arta din lume. Tate Modern se concentreaza pe arta contemporana, in timp ce Tate Britain afiseaza arta britanica din secolul al XVI-lea pana in prezent.


4. Priveste mumiile la British Museum

British Museum este unul dintre cele mai mari muzee din lume si poate fi vizitat gratuit! Este usor sa-ti petreci cateva ore bune aici. Poti vedea faimoasele mumii egiptene si misterioasa Rosetta Stone. Poti ajunge aici mengand cu metroul pana la statia Holborn.


5. Descopera Catedrala St. Paul

Vezi continuarea pe traveleuropa.ro:

https://www.traveleuropa.ro/top-10-atractii-turistice-gratuite-in-londra/

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.