Brânza, un aliment benefic inimii. Află câtă trebuie să consumăm zilnic.

Dezbaterea despre grăsimile saturate şi efectul lor asupra sănătăţii ţine ocupată lumea ştiinţifică de o bună bucată de timp, scrie gustarte.ro.

La începutul anului, reflectoarele erau pe uleiul de cocos despre care Asociaţia Americană a Inimii a spus că nu este sănătos în toate circumstanţele. Zilele acestea brânză captează atenţia cercetătorilor.

Produsele lactate sunt destul de controversate. Multe diete nu le accentă, iar o parte a lumii medicale nu le recomandă motivând riscul apariţiei inflamaţiilor, problemelor gastrointestinale şi a acneei. Salvarea brânzeturilor vine de la o echipă de cercetători din China şi Olanda care au analizat peste 15 studii, la care au participat mai bine de 200.000 de persoane. 13 studii s-au desfăşurat pe o perioadă de peste 10 ani şi au avut în centrul lor efectele brânzeturilor asupra sănătăţii.

Concluzia lor este că persoanele care obişnuiesc să consume brânză au un risc cu 10% mai mic să facă atac cerebral şi cu 14% mai mic să aibă boli cardiovasculare decât cei în dieta cărora nu intră acest aliment. 

Citeste continuarea articolului pe gustarte.ro:

http://www.gustarte.ro/invata-gustul/branza-un-aliment-benefic-inimii-afla-cata-trebuie-sa-consumam-zilnic-16849591

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.