Programul funeraliilor Regelui Mihai

Reprezentanţii mai multor ministere au convenit cu Casa Regală detaliile implicării lor în funeraliile Regelui Mihai, surse guvernamentale indicând că funeraliile vor avea loc pe 16 decembrie, iar cele trei zile de doliu naţional în intervalul 14-16 decembrie.

”Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Casei Regale au avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire în care au discutat modul de implicare al instituţiilor guvernamentale în organizarea funeraliilor naţionale în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai. În cadrul întâlnirii au fost stabilite activităţile, calendarul şi detaliile tehnice privind desfăşurarea funeraliilor naţionale. La întâlnire au participat reprezentanţi ai SGG, MAE, MApN, MAI, MFP”, informează Guvernul.

Potrivit unor surse guvernamentale, cele trei zile de doliu naţional în memoria Majestăţii Sale Regele Mihai vor fi ţinute în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie.

Aeronava cu trupul monarhului va sosi în România miercurea viitoare, 13 decembrie, la ora 11.00.  

Regele Mihai a încetat din viaţa, joi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României. “La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei şi prima în linia de succesiune la tron a transmis mesajul oficial de după moartea tatălui său, Regele Mihai I, amintind rolul pe care acesta l-a avut în istoria României. Principesa a explicat că moartea Regelui este o pierdere pentru „întreaga naţiune” şi că „Regele Mihai a scris în cartea neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană”. 

Totodată, Principesa Margareta a afirmat că va duce mai departe istoria Casei Regale „cu aceleaşi principii şi sentimente” ca cele ale Regelui Mihai, continuând să servească „interesele fundamentale ale poporului român”. 

Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală”, se spune într-un comunicat al Casei Regale. 

Citeste mai multe pe gandul.info:

http://www.gandul.info/stiri/programul-funeraliilor-regelui-mihai-fostul-suveran-va-fi-inmormantat-pe-16-decembrie-trei-zile-de-doliu-national-16843826

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.