Fără shaorma în UE? Parlamentul european dorește să interzică fosfații care sunt utilizați pentru păstrarea cărnii folosite în preparat

Parlamentul european dorește să interzică fosfații care sunt utilizăți pentru păstrarea cărnii folosite în shaorma.

Se estimează că doar în Marea Britanie, peste 1,3 milioane de shaorme sunt vândute în fiecare zi în peste 20.000 de restaurante.  

„Dacă Parlamentul European va da o astfel de lege, aceasta ar fi pedeapsa cu moartea pentru întreaga industrie de kebab doner din Uniunea Europeană”, a declarat Kenan Koyuncu de la asociația germană a producătorilor de kebab.

Renate Sommer, membră a partidul creștin-democrat al Angelei Merkel din Parlamentul European, a scris pe Facebook faptul că: „interzicerea adăugării fosfatului ar fi sfârșitul acestor produse și ar duce la pierderea a mii de locuri de muncă”.

Un studiu științific publicat în anul 2012 a sugerat o posibilă legătură între fosfați, atunci când sunt utilizați ca aditivi alimentari, și bolile de inimă, deși dovezile rămân neconcludente.

Citeste mai mullte detalii pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/fara-shaorma-in-ue-parlamentul-european-doreste-sa-interzica-fosfatii-care-sunt-utilizati-petnru-pastrarea-carnii-folosite-in-shaorma-motivul/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.