Vacanța de Crăciun 2017: 15 idei de concediu în România

Sărbătorile de Crăciun petrecute într-un loc minunat din România sunt și mai frumoase, mai ales dacă sunt împreună cu cei dragi.

Țara noastră minunată are o mulțime de destinații incredibile, de la orașe care se transformă în locuri magice odată cu primul fulg de nea și stațiuni montane unde natura pune în umbră orice decorațiune de Crăciun, la sate de poveste unde minunatele tradiții de sărbători încă dăinuie și stațiuni balneare unde relaxarea este literă de lege.

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru concediul de sărbători, noi îți propunem 15 de locuri minunate din România pentru vacanța de Crăciun.

Vacanța de Crăciun în Maramureș

Regiunea Maramureș este unul dintre cele mai frumoase locuri din România în care îți poți petrece Crăciunul. Peisajele rurale îți vor tăia respirația, mai ales atunci când sunt acoperite cu zăpadă, iar satele maramureșene sunt locuri incredibile unde riturile străvechi sunt păstrate cu sfințenie. Bisericile sunt frumos decorate de sărbători, iar sătenii ies la colindat pe ulițele satelor, glasurile lor spărgând liniștea monumentală. Localnicii te vor primii cu o mulțime de bunătăți tradiționale, preparate cu mult drag și după reguli nescrise. Fie că alegi să stai la o pensiune sau chiar în sânul unei familii, cu siguranță vacanța ta de Crăciun în Maramureș va fi una plină de bucurii.

Verifică ofertele de cazare în Maramureș aici >>>

Vacanța de Crăciun în Maramureș

Fotografie preluata de pe romamaramu.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Crăciun la Sinaia

Sinaia este una dintre cele mai populare stațiuni montane din România, nu doar datorită pârtiilor de schi, ci și mulțumită numărului mare de atracții turistice diverse din zonă. De la două dintre cele mai spectaculoase castele din România, Peleș și Pelișor, la monumente naturale precum Babele și Sfinxul, vacanța ta de Crăciun la Sinaia va fi una plină de surprize plăcute. Să nu uităm și tradițiile minunate din această parte a țării care dau viață stațiunii.

Verifică ofertele de cazare în Sinaia aici >>>

Vacanța de Crăciun la Sinaia

Fotografie preluată de pe Depositphotos. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Crăciun în Bucovina

Bucovina este o altă regiune minunată, unde sărbătorile de iarnă sunt și mai fermecătoare. Poți vizita mănăstirile pictate din Bucovina, adevărate oaze de liniște și serenitate, unde toate obiceiurile care au dăinuit din străbuni sunt respectate cu sfințenie. Pensiunile din Bucovina își întâmpină oaspeții cu bucate tradiționale și concerte de colinde. Cei care vor să descopere acest ținut magic, pot face și plimbări cu sănii trase de cai. Ce poate fi mai frumos de atât?

Verifică ofertele de cazare în Bucovina aici >>>

Vacanța de Crăciun în Bucovina

Fotografie preluata de pe cimec.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanță de Crăciun la Băile Felix

La Băile Felix poți petrece o vacanță de Crăciun cu adevărat relaxantă. Fie că lenevești la piscinele cu ape termale sau te bucuri de diferite tratamente, un lucru este sigur – după o vacanță de Crăciun la Băile Felix vei fi ca nou, gata să întâmpini și… Anul Nou.

Verifică ofertele de cazare în Băile Felix aici >>>

Vacanță de Crăciun la Băile Felix

Fotografie preluata de pe YouTube. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanță de Crăciun în Sibiu

Sibiu este un loc pitoresc în orice sezon, dar în decembrie, când întregul oraș se îmbracă în straie de sărbătoare, este un adevărat spectacol. Bucură-te de miile de luminițe ce împânzesc străzile medievale și explorează cel mai frumos Târg de Crăciun din România, care se desfășoară în Piața Mare din Sibiu. De asemenea, se organizează o proiecție de lumini pe clădirile din Piața Mare care va transforma centrul Sibiului într-o adevărată operă de artă. Nici cei mici nu au fost uitați. Copiii se pot distra la Atelierul lui Moș Crăciun, atracția cea mai îndrăgită din Sibiu, în perioada sărbătorilor.

Verifică ofertele de cazare în Sibiu aici >>>

Vacanță de Crăciun în Sibiu

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Crăciun la Călimănești – Căciulata

Stațiunea Călimănești – Căciulata este un alt loc minunat în care te poți relaxa de Crăciun. Sunt nu mai puțin de 12 izvoare atermale și trei izvoare termale în stațiunea Călimănești-Căciulata, apele minerale fiind benefice pentru o mulțime de afecțiuni. Bineînțeles, o vacanță de Crăciun la Călimănești – Căciulata nu exclude și momentele magice care fac sărbătorile și mai frumoase. Mănăstirea Cozia aflată în apropiere te va întâmpina cu bunătăți tradiționale și colinde, fiind locul perfect pentru reculegere. De asemenea, poți vizita și Schitul Ostrov, Mănăstirea Turnu sau Mănăstirea Stânișoara, toate aflate în apropiere de Călimănești.

Verifică ofertele de cazare în Călimănești aici >>>

Vacanța de Crăciun la Călimănești – Căciulata

Fotografie preluata de pe YouTube. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Vacanța de Crăciun în Covasna

Covasna este o alegere interesantă pentru cei care vor să descopere și alte tradiții de Crăciun. În Târgu Secuiesc sunt organizate o serie de evenimente, specifice acestei regiuni, inclusiv festivaluri de colinde, concerte și târguri de sezon. De asemenea, în Sfântu Gheorghe are loc Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă “Crăciunul la români”, în cadrul căruia vei putea admira o paradă a costumelor populare, concerte de colinde și o mulțime de alte evenimente minunate. Cei pasionați de schi vor putea să se distreze pe pârtiile de la Balvanyos, Ghelința sau Comandău.

Verifică ofertele de cazare în Covasna aici >>>

Vacanța de Crăciun în Covasna

Vezi mai multe pe ghiduri-turistice.info:

https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-craciun-15-idei-de-concediu-in-romania

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.