Obiective turistice Amorgos, Grecia

Peisajul montan salbatic din Amorgos o deosebeste pe aceasta de majoritatea celorlalte insule din grupul Cicladelor, iar lipsa plajelor accesibile inseamna ca insula nu a sucombat in fata turismului de masa.

Turistii pe care ii atrage doresc sa se bucure de modul de viata grecesc, pe care il considera o metoda de relaxare mai buna decat zacutul la soare.

Amorgos este o insula ingusta si lunga, iar muntii sunt o caracteristica atat de dominanta a peisajului, incat aici nu s-a construit un drum decent pana in anii 90, drum care a facut legaturile dintre nord-est si sud-vest mai accesibile. Pana atunci, calatoria cu barca dura la fel de mult ca cea de pe uscat, fiind adesea si varianta cea mai comoda.

Atractii turistice Amorgos 

Minoa, Arkesini si Egiali - obiectiv turistic Amorgos, Grecia

Minoa, Arkesini si Egiali

Relieful dificil de pe Amorgos nu a reprezentat o bariera in calea dezvoltarii culturale. Insula a fost locuita inca din jurul anului 3.300 I Hr. si a fost unul din cele mai influente centre ale civilizatiei cicladice, avand trei orase importante: Minoa, Arkesini si Egiali. Romanii au…

Agios Fanourios - obiectiv turistic Amorgos, Grecia

Agios Fanourios

Orasul Amorgos, sau Chora, este cel mai mare de pe insula, minunat exemplu de oras cicladic cu case albe inghesuite dedesubtul unui castel venetian din secolul al XIII-lea, cateva mori de vant si mai mult de 40 de biserici si capele. Nu rata Agios Fanourios, capela cea mai mica din Grecia, in…

Vezi mai multe pe traveleuropa.ro:

https://www.traveleuropa.ro/obiective-turistice-amorgos/

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.