O nouă înșelătorie face victime în România: apelul misterios

Mii de români au fost sunați în ultimul timp din țări din Africa sau Asia. Ei au primit apeluri scurte, iar unii dintre ei au sunat înapoi, curioși să afle cine i-a sunat, relatează postul de televiziune Digi24

La capătul celălalt se află însă niște infractori care folosesc numere cu suprataxă. Astfel, chiar și un minut la telefon îi poate adăuga persoanei din România 60 de euro la factură.

Unul dintre cei păcăliți este Ionuț Tudorache, un tânăr care lucrează într-un domeniu în care discută des cu clienți din străinătate. El a primit un beep pe telefon din Tanzania și a sunat înapoi. Nu i-a răspuns o persoană, ci un robot telefonic, așa că la un moment dat a închis. Apelul a fost însă suficient de lung pentru ca la sfârșitul lunii să aibă o factură foarte încărcată: a avut de plătit peste 60 de euro în plus, a povestit tânărul pentru postul Digi24.

Alți români au primit telefoane din țări precum Africa de Sud, Nigeria, Tunisia, Tanzania sau Maldive. Numerele de telefon sunt obținute de pe piața neagră, unde se vând baze de date cu sute de mii de contacte.

Cel mai important este ca cei care primesc astfel de beep-uri să nu sune înapoi.
Mai multe detalii pe greatnews.ro:
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.