Cum arată cel mai mare buncăr PRIVAT construit de om

Micuța așezare canadiană Horning’s Mills, aflată la 100 km nord de Toronto, a ajuns în atenția întregii lumi, după ce un gospodar din zonă și-a construit pe 1 hectar cel mai mare adăpost nuclear privat din lume.

Buncărul lui Bruce Beach ocupă o suprafață de 10.000 de metri pătrați și se compune, în principal, din 42 autobuze scolare vechi, îngropate subt un stat de beton cu o grosime de 4 metri. Ark Two, cum a fost botezat adăpostul, a fost conceput pentru a găzdui 500 de persoane timp de mai multe luni și este echipat cu tot ce ai putea avea nevoie pentru a supraviețui: alimente neperisabile, izvoare de apă subterană, generatoare electrice și un mic cabinet medical.

Bruce, în vârstă de 83 de ani, a demarat proiectul în 1980, în timpul războiului rece, și construcția a fost finalizată doi ani mai târziu. Totuși, fiind construit acum mai bine de 30 de ani, buncărul nu a ținut pasul cu tehnologia. Spre exemplu monitoarele de securitate ale buncărului provin de la computerele Commodore 64, iar telefoanele care ar trebui să facă legătura cu lumea exterioară sunt cele vechi cu rotiță.

Ark-Two-shelter-750x491

Mai multe detalii si video pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/cum-arata-cel-mai-mare-buncar-privat-construit-de-om-rezista-la-un-atac-nuclear-dar-nu-o-sa-va-vina-sa-credeti-din-ce-este-realizat-video/

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.