Specialiștii au creat o nouă rasă de oi în România

O nouă rasă de oi apare în România, după 30 de ani de experimente. Specialiştii de la Institutul de Cercetare de la Palas, Constanţa, care au creat-o au botezat-o “Prolific”, scrie digi24.ro.

Promit să îi încânte şi pe fermieri şi pe gurmanzi: mioarele au mai mulţi urmaşi decât suratele clasice şi o carne perfectă pentru pastramă.

Oaia “Prolific” a fost obţinută din încrucişarea a patru rase celebre: Merinos de Palas, Romanov, Landrace Finlandez şi Border Leicester, de la care a luat ce au ele mai bun.

Prima turmă de oi “Prolific” are peste 600 de exemplare, din care peste 400 sunt femele.

Cea mai nouă specie de oaie din ţară a fost îmbunătăţită an de an din 1988 încoace. Specialiştii au crescut şapte generaţii de mioare şi le-au tot ameliorat până să se declare mulţumiţi: au reuşit să creeze un animal cu mai puţine oase şi mai multă carne delicioasă.

Se diferenţiază net de celelalte rase româneşti, este prolifică. Carcasele sunt de bună calitate, au grăsime puţină şi fibra musculară este mai fină ca la celelalte rase româneşti”, explică Gabriel Vicovan, director ştiinţific Institul de Cercetare.

Citeste continuarea pe digi24.ro:

http://www.digi24.ro/stiri/economie/agricultura/specialistii-au-creat-o-noua-rasa-de-oi-in-romania-830745

 

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.