9 experiențe spectaculoase de care să ai parte în decembrie

Decembrie este una dintre cele mai frumoase luni pentru călătorii. În ciuda frigului care pune stăpânire pe întreaga emisferă nordică, această perioadă este de-a dreptul magică, indiferent unde călătorești.

Pe lângă nenumăratele târguri de Crăciun din marile orașe europene sau vacanțele de Revelion în metropole precum Londra, Edinburgh, Berlin sau Paris, am făcut o listă cu alte nouă destinații și evenimente pe care ar trebui să le iei în considerarea când îți plănuiești vacanța în decembrie.

Fă cunoștință cu Moș Crăciun în Laponia

Zilele friguroase și scurte din Finlanda sunt perfecte pentru un decembrie cu zăpadă. Aici poți să faci cunoștință cu Moș Crăciun și elfii lui simpatici, să conduci o sanie trasă de reni sau de husky, poți să faci ture cu snowmobilul sau să încerci să-ți prinzi propriul prânz într-o excursie la pescuit la copcă. Cu peisaje arctice spectaculoase și un cer enorm decorat cu Aurora Borealis timp de aproape 200 de nopți pe an, Finlanda este o destinație superbă pentru decembrie.

Laponia

Fotografie preluată de pe visitrovaniemi.fi. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Urmărește ploaia de meteoriți Geminide în Maroc

În fiecare decembrie, planeta noastră trece prin orbita unui asteroid care se apropie suficient de mult de soare, astfel încât bucăți din el încep să se desprindă, rezultând în ceea ce se numește ploaia de meteoriți Geminide. Reziduurile astrale se vaporizează în contact cu atmosfera superioară, iar bucățile apar ca un torent de lumini colorate ce brăzdează cerul. Deșertul Sahara din Maroc, lipsit de lumini artificiale și cu priveliști deschise, este locul perfect din care să admiri acest fenomen spectaculos.

ploaia de meteoriți Geminide în Maroc

Fotografie preluată de pe videoblocks.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Admiră carele alegorice de la Chichibu Yomatsuri, în Japonia

Unul dintre cele mai populare festivaluri din Japonia, Chichibu Yomatsuri are loc în 2 și 3 decembrie în orășelul Chichibu, nu departe de Tokyo. Întregul eveniment are loc noaptea și presupune o paradă de care alegorice, frumos decorate, ce trec prin fața altarului din oraș. Festivalul Chichibu Yomatsuri are și un uriaș foc de artificii, precum și o mulțime de standuri cu mâncare și vin dulce din orez, spre deliciul participanților.

Chichibu Yomatsuri

Fotografie preluată de pe blog.gaijinpot.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Explorează templele și junglele din America Centrală

Dacă visezi să-ți petreci luna decembrie într-un loc tropical, nu ai cum să dai greș cu America Centrală. În această perioadă, vremea este aproape perfectă, din moment ce sezonul uscat este la început, iar temperaturile sunt plăcute. Explorează satele antice maiașe, descoperă fermecătoarele orașele coloniale, jungla deasă și insulele caraibiene idilice. Dacă plănuiești să-ți petreci Crăciunul în America Centrală, pregătește-te de celebrări gălăgioase, parade pe străzi și multe, multe petreceri.

America Centrală

Fotografie preluată de pe blueworldjourneys.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Descoperă magia sărbătorilor la New York

Vezi mai multe pe ghiduri-turistice.info:

https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-9-experiente-spectaculoase-de-care-sa-ai-parte-in-decembrie

 

Please follow and like us:
error0
Tweet 20
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.