De ce nu ar trebui să îţi bei cafeaua niciodată pe stomacul gol

Sună alarma, ne ridicăm din pat, mergem la baie şi apoi imediat în bucătărie să pregătim cafeaua pentru a ”ne trezi”. Acesta este ritualul de la începutul zilei pentru foarte mulţi oameni.

Băutul cafelei are multiple beneficii dovedite ştiinţific, unul dintre ele fiind acela că protejează creierul de demenţă. Dar ce se întâmplă în corpul nostru când bem cafea şi de ce nu ar trebui să o consumăm imediat cum ne-am trezit, pe stomacul gol?

Pentru început, cafeaua poate avea urmări grave asupra sistemului digestiv. Toată acea cafea va duce la producerea de acid în stomac care, dacă nu aţi mâncat, va irita mucoasa stomacului şi va provoca indigestie şi arsuri. Acest lucru se întâmplă şi în cazul consumului de cafea decofenizată.

Acesta nu este, însă, singurul risc. Consumul cafelei pe stomacul gol “vă poate da nervozitate, agitaţie şi alte efecte, inclusiv schimbări de dispoziţie”, afirmă dr. Adam Simon, directorul medical al PushDoctor.co.uk. Totodată, va mări simptomele de anxietate, va stimula ritmul cardiac, poate provoca iritabilitate şi incapacitate de concentrare.

Citeste mai multe detalii pe descopera.ro:

http://www.descopera.ro/dnews/16817184-de-ce-nu-ar-trebui-sa-iti-bei-cafeaua-niciodata-pe-stomacul-gol

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.