Și-a construit, la 38 de ani, o „bază sportivă’ în… propria curte de la țară și a devenit Campioană Mondială la una dintre cele mai dure competiții sportive

Putina lume crede despre ea ca e sportiva, dar Gabriela Iaciu e campioana la unul dintre cele mai dure sporturi din lume – maratonul de ultra-probe.

 Ca sa ia aurul, a concurat in doar doua zile la 14 probe de atletism. Pentru competitii se antreneaza la baza sportiva pe care a improvizat-o la ea in curte. 

„Lumea imi zice ca am luat-o razna la batranete”, se amuza Gabriela. „Cica n-am alta treaba de facut. Ca la sat… si acum cand am venit din Belgia, lumea nu m-a intrebat de medalie, toti m-au intrebat cati bani am castigat.”

campioana 2

campioana 3

campioana 4

Gabriela Iaciu locuieste intr-un sat din Prahova, unde si munca la camp e un antrenament. Munceste cu ziua ca sa aiba din ce trai. Antrenorul ei mai strange bani din donatii, pentru transport, masa si cazare. „Mai fac treaba in gradina, ma mai duc cu ziua la sapa, fac curatenie. Vara la fan, la ce se gaseste la noi de munca. Primavara e o perioada cand tund oi, o saptamana, doua, trei, dupa aia incepe perioada cu pusul in pamant. Dupa aia incepe fanul si tot asa, muncesti cu ziua. Gasesti daca vrei sa muncesti.” 

Gabriela s-a apucat de sport la 38 de ani. Antrenorul Mihai Bogdan a descoperit-o pe strada si a simtit ca poate sa faca din ea o campioana.

Citeste continuarea pe cunoastelumea.ro:

http://www.cunoastelumea.ro/si-a-construit-o-baza-sportiva-in-propria-curte-de-la-tara-si-a-devenit-campioana-mondiala-la-una-dintre-cele-mai-dure-competitii-sportive/

 
Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.