Antibioticele, inutile pentru copiii cu raceli si dureri in gat

O noua cercetare de peste hotare a ajutat la reducerea prescrierii de antibiotice (care nu erau necesare, de-altfel) copiiilor din zonele rurale ale Chinei, informeaza doc.ro.

O colaborare intre oamenii de stiinta din Marea Britanie, Canada si China a ajutat la reducerea prescrierilor excesive de antibiotice la copiii din zonele rurale ale Chinei, potrivit unei cercetari publicate la sfarsitul lunii octombrie 2017 in revista Lancet Global Health.

Copiilor din unele zone ale Chinei li s-au dat antibiotice, de cele mai multe ori fiind administrate intravenos, pentru a trata o raceala, o infectie in gat sau o infectie a urechii, insa medicamentele nu sunt eficiente impotriva bolilor bazate pe virusuri, scrie sciencedaily.com.

Folosirea inadecvata a antibioticelor este un factor de risc major in ceea ce priveste dezvoltarea unor super-microorganisme care ajung sa fie rezistente la medicamente.

Un proiect elaborat de oamenii de stiinta pentru a reduce prescrierea antibioticelor la copiii cu infectii ale tractului respirator superior a inregistrat rezultate imbucuratoare: folosirea antibioticelor s-a redus la jumatate.

Colaborarea cercetatorilor a adus laolalta spitalele din doua zone rurale din China, cat si oficialii si academicienii chinezi, britanici si canadieni.

Scopul lor a fost de a elabora si de a evalua un sistem de “administrare antimicrobiana” care ar putea fi folosit in alte parti ale sistemului de sanatate chinez si care le-ar oferi astfel medicilor increderea de a spune “nu” cererilor de tratamente inadecvate cu antibiotice.

Citeste continuarea articolului pe doc.ro:

https://doc.ro/antibioticele-inutile-pentru-copiii-cu-raceli-si-dureri-in-gat

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.