Ce se întâmplă dacă nu te speli pe dinți

Medicul stomatolog ți-a spus că este important să te speli pe dinți în mod regulat, de câteva ori pe zi, informeaza eva.ro.
Nu este vorba doar de igienă. Spălatul regulat pe dinți poate ajuta la protejarea stării generale de sănătate. Există o serie de probleme care pot apărea dacă nu te speli pe dinți. Iată câteva dintre acestea!

Probleme care apar dacă nu te speli pe dinți

1. Parodontoză
S-ar putea să nu îți fi dat seama până acum, dar poți face parodontoză dacă nu te speli pe dinți. Bacteriile produc anumite enzime care încep să mănânce osul și, pe măsură ce se dezvoltă parodontoza, cauza devine efect. Iar în momentul în care osul este mâncat, se creează mai mult spațiu pentru creșterea bacteriilor. Infecțiile care provoacă apariția parodontozei pot necesita chiar intervenții chirurgicale pentru a rezolva problemele, dacă sunt foarte severe.

2. Diabet
Diabetul este o afecțiune cronică serioasă, care afectează foarte mulți oameni, atât copii, cât și adulți. Există o asociere între parodontită, cunoscută și ca inflamația sau infecția gingiilor, și diabet. Aceste cercetări nu concluzionează că o condiție o provoacă pe cealaltă, dar se pare că persoanele care suferă de parodontită sunt mai predispuse să aibă sau să facă diabet.
Citeste continuarea articolului pe eva.ro:
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.