Știi ce conțin, de fapt, BORCĂNAȘELE cu mâncare pentru BEBELUȘI?

Sare, zahăr şi aditivi linguriţă cu linguriţă, încă din primul an de viaţă. Asta servesc mulţi părinţi copiilor fie în mâncarea gătită acasă, fie în multe dintre borcănaşele cu piureuri care se găsesc gata preparate în magazine, informeaza exquis.ro.

Consumate des, efectele se vor vedea în timp, în sănătatea viitorului adult.

Mierea, zahărul şi sarea ar trebui să se introducă în alimentaţia copilului după ce împlineşte un an. La noi mulţi părinţi şi chiar pediatri nu ţin cont de această recomandare.

„Am văzut scheme de diversificare cu menţiuni dacă copilul refuză puteţi să adăugaţi puţin zahăr sau puţină sare în acea mâncare şi o va primi” a declarat Eugenia Dobrescu, specialist în diversificarea alimentaţiei copilului, pentru digi24.ro. Ceea ce este total greșit!

Bebeluşii sunt hrăniţi mai des cu mâncare „de la borcănel” decât cu mâncare proaspătă, gătită în casă

Ceea ce este gresit! Insa părinţii aleg această varianta din comoditate, lipsa de timp, dar şi de informare. Multe borcănaşe nu conţin nimic altceva decât legume, fructe şi cereale. Altele în schimb, mulţi aditivi şi arome. Ingredientele sunt scrise chiar pe eticheta, dar cu litere atât de mici, încât să nu poată fi citite decât cu o lupa.

Foto: Pinterest.com

„Multe au zahăr – nu de multe ori am văzut borcane de mâncare pentru copii în care proteină de origine animală este combinată cu amidonul cu cartoful. Este o combinaţie de baza de nutriţie de care ar trebui să ne ferim”, continuă medicul.

Iar gustul mâncării la borcănaş nu se compară cu cel al preparatelor gătite în casă.

„Are un gust absolut oribil şi pentru că are mult lapte praf care face că mâncarea să fie mai dulce decât gustul legumelor separat creează acelaşi stil de dependenţă de acel tip de mâncare.” afirma si Dr. Alina Papadopol, medic pediatru.

Informarea, respectiv citirea cu atenție a informațiilor nutriționale, este esențială!

Sunt şi situaţii în care părinţii nu au de ales, de exemplu atunci când călătoresc. Important este să citească cu atenţie eticheta şi să aleagă produsele care conţin cât mai puţine ingrediente. În caz contrar, pe termen lung, pentru un copil aflat în creştere consumul de sare şi zahăr are efecte negative asupra organismului.

Citeste continuarea pe exquis.ro:

Știi ce conțin, de fapt, BORCĂNAȘELE cu mâncare pentru BEBELUȘI

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.