A fost descoperit un nou tip de diabet. Apare mult mai frecvent decât cel de tip 1

La nivel global, cele două tipuri de diabet (1 şi 2) sunt extrem de cunoscute. Însă în prezent un nou tip a fost identificat: diabetul de tipul 3c, informeaza descopera.ro.

În cazul diabetului de tip 1, sistemul imunitar al corpului distruge insulina produsă de celulele pancreasului. Conform Science Alert, boala apare în general în copilărie sau la începutul maturităţii, iar persoanele afectate necesită costant tratamente cu insulină. 

Diabetul de tip 2 apare atunci când pancreasul nu poate produce întreaga cantitate de insulină necesară corpului. Afecţiunea este deseori asociată cu obezitatea şi de obicei apare la vârste mijlocii sau la vârstnici, însă în ultimii ani, vârsta a început să scadă. 

Noul tip de diabet- 3c – este provocat de degradarea pancreasului din cauza pancreatitei, tumorii pancreasului sau a operaţiilor pancreasului. Acest tip de degradare nu doar că distruge abilitatea organului de producere a insulinei, dar şi pe cea de producere a proteinelor necesare pentru digerarea alimentelor. 

Citeste continuarea pe descopera.ro:

http://www.descopera.ro/dnews/16784060-a-fost-descoperit-un-nou-tip-de-diabet-apare-mult-mai-frecvent-decat-cel-de-tip-1

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.