Adevăratul motiv pentru care adolescenţii nu se pot trezi devreme dimineaţa. Nu este vina lor

Când vine vorba despre trezitul târziu dimineaţa, cu toţii ne enervăm şi suntem de părere că acest obicei este o dovadă de lene şi de om bun de nimic, scrie gandul.info.

Adolescenţii sunt, în mare parte dintre cazuri, cei care suferă din punctul de vedere al criticilor aduse de părinţii lor.

Totuşi, acest lucru se întâmplă, în cazul adolescenţilor, din cauze explicate ştiinţific şi nu este vina lor că nu reuşesc să se trezească. 

Conexiunile din creierul lor se rup, ritmul cerebral este întrerupt şi centrii nervoşi din creier nu funcţionează. Iar elementul crucial este un ceas biologic „stricat”. 

Ceasul biologic al adolescenţilor este şi el un ceas cu 24 de ore, însă nu este sincronizat cu ziua şi noaptea. Asta înseamnă că adolescenţii nu pot merge la culcare înainte de miezul nopţii şi nu se vor putea trezi decât dimineaţa târziu.  

În cazul tuturor adolescenţilor, secreţia de melatonină (somniferul natural al corpului) nu începe decât în jurul orei 11PM şi continuă până în jurul orei 8 dimineaţa. Acest lucru înseamnă că mare parte dintre adolescenţi nu pot adormi până când nu începe procesul respectiv de secreţie şi găsesc imposibil să se trezească înainte de oprirea acestui proces. 

Citeste mai multe detalii pe gandul.info:

http://www.gandul.info/sanatate/adevaratul-motiv-pentru-care-adolescentii-nu-se-pot-trezi-devreme-dimineata-nu-este-vina-lor-16780938

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.