Testeaza-te gratuit pentru Hepatita C pe 16 si 17 octombrie in Bucuresti

Asociat­ia SOS Drepturile Pacien­tilor si Societatea de Boli Infec­tioase s­i HIV/SIDA demareaza o noua campanie de testare gratuita pentru depistarea Hepatitei C: HEPATITA C. TESTEAZA-TE ACUM! TESTEAZA-TE AICI!, informeaza doc.ro.

Proiectul se realizeaza in parteneriat cu Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals­”, cu sustinerea Ministerului Sanatatii.

In cadrul campaniei sunt organizate doua caravane, plasate in zone usor accesibile din Bucuresti, unde persoane de toate varstele se pot testa gratuit, cu ajutorul unei probe de saliva. Testele sunt non-invazive, nu presupun prelevarea de sange, sunt realizate de personal medical, iar rezultatul este obtinut in 20 de minute. Cu ocazia testarii, participantii vor putea afla si informatii utile despre Hepatita C, cum se pot proteja de aceasta infectie si care sunt modalitatile de transmitere.

Cele doua caravane pot fi usor depistate, corturile fiind personalizate cu logo-ul campaniei HEPATITA C. TESTEAZA-TE ACUM! TESTEAZA-TE AICI! si cu steaguri inalte vizibile de la distanta.

Testarea se realizeaza in zilele de luni, 16 octombrie si marti 17 octombrie, intre orele 9:00 – 17:00:

  • In Piata Unirii, in fata Magazinului Unirea, langa iesirea de la metrou
  • In Piata Obor, in zona dintre Magazinul Bucur Obor si Halele Obor

Afla aici cum te poti testa daca nu esti din Bucuresti

Cum te pregatesti pentru testare

Fiindca prezenta anticorpilor este depistata din proba de saliva, iti recomandam ca timp de aproximativ o ora inainte de a merge la corturi pentru testare sa:

Citeste continuarea pe doc.ro:

https://doc.ro/testeaza-te-gratuit-pentru-hepatita-c-pe-16-si-17-octombrie-in-bucuresti

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.