5 supe care te încălzesc în zilele de toamnă

Supele sunt cele mai bune variante pentru serile reci de toamnă. Puteţi face orice combinaţii vreţi, cu carne sau fără, cu condimente diverse. Se fac repede şi se pot păstra la congelator pentru luni bune, scrie gustarte.ro.

Supă de dovleac plăcintar

Ingrediente

1,450 g dovleac plăcintar

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă mare

2 ardei jalapeño curăţaţi de seminşte şi tocaţi mărunţi

1 ardei gras roşu tocat mărunt

2 ardei fără seminţe, tocaţi mărunt

3 căţei de usturoi

2 linguriţe de chimion

sare

1 linguriţă de oregano uscat

1 linguriţă de paprika

Jumătate de linguriţă de scorţişoară

¼ piper cayenne

1 l supă de legume sau de pui

Zeama de la o portocală

Zeama de la o limetă

Preparare

Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi de taie în bucăţi de mărime potrivită.

Uleiul de măsline se pune într-o oală mai mare şi se dă pe foc. Se adaugă ceapa şi se sotează 6-8 minute. Se adaugă toate tipurile de ardei şi se mai lasă 3-4 minute. Se amestecă şi se adaugă usturoiul, condimentele şi sarea. Se mai lasă maximum un minut. Se adaugă apoi cuburile de dovleac şi supa şi se lasă până clocoteşte, aproximativ 20-25 de minute. Se ia de pe foc. Toată compoziţia se pune într-un blender şi se pasează până devine cremoasă. Apoi, se pune înapoi în vas pe foc mic şi se adaugă sucul de portocală şi de limetă. Se mai pune sare după gust. Se poate servi cu seminţe de dovleac deasupra. Se poate păstra la frigider pentru 5 zile şi la congelator şi pentru 5 luni.

Supă de linte roşie

Ingrediente

1 lingură de ulei de măsline

1 morcov mare, tocat mărunt

2 bucăţi de ţelină tocate mărunt

1 ceapă mică, tocată mărunt

sare

250 g linte roşie

1 l apă

1 foaie de dafin

2 linguri de zeamă de lămâie

Preparare

Ulei de măsline sau iart pentru servire

Uleiul de măsline se încălzeşte într-o oală de mărime potrivită. Se adaugă morcovul, ţelina, ceapa şi sarea şi se amestecă. Se pune capacul şi se lasă 5 minute. Se adaugă lintea roşie, apa şi foaia de dafin. Se lasă să clocotească şi se fierbe încă 20 de minute. Se ia de pe foc şi se adaugă zeama de lămâie. Se dă din nou la foc mic şi se mai lasă un minut. Se serveşte cu ulei de măsline sau iaurt. Resturile se pot păstra la frigider pentru 5 zile.

Supă de praz şi cartofi

Citeste continuarea articolului pe gustarte.ro:

http://www.gustarte.ro/retete-yummy/5-supe-care-te-incalzesc-in-zilele-de-toamna-16761438

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.