5 lectii de viata de la Bill Gates

Bill Gates a cunoscut succesul si a reusit sa ne schimbe vietile odata cu aparita calculatoarelor, scrie fetelestiu.ro.

Ajuns unul din cei mai bogati oamenii ai Americii si recunoscut pentru activitatea sa filantropica, Bill Gates vorbeste despre viata si succes.

Iata 5 lectii de viata de la Bill Gates, carora ar trebui sa le acorzi atentie daca vrei ca propriile vise si dorinte sa devina realitate. 

1. Concentrare
Incepem drumul vietii cu o multime de vise si dorinte pe care vrem sa le realizam. Dar daca intrebam majoritatea oamenilor de peste 40 de ani, ce s-a intamplat cu visele lor, vor raspunde: „Viata…”. Au dreptate, viata se scurge insa, in viata putem face alegeri.

Viata pe care o ai este suma alegerilor tale. Sigur, pot exista si lucruri neprevazute care deraiaza visele insa, poti controla pe ce sa pui accentul.
Bill Gates a stiut ca pentru a-si indeplini visele trebuie sa aleaga o cale diferita de majoritatea oamenilor. Pentru asta, el a pus visul sau pe primul loc. Intreaba-te: „sunt alegerile mele de azi sprijin pentru indeplinirea viselor mele?”

2. Hraneste-ti mintea
Am avut o multime de vise cand am fost copil. Cred ca o mare parte din ele au crescut datorita faptului ca am avut sansa de a citi foarte mult” – Bill Gates
Cartile sunt pline de magie. Cum o sa cunosti viata pe care vrei sa o ai sau visele pe care doresti sa le realizezi, daca nu esti expus unui „curcubeu” de oportunitati? Poti citi fictiune, poezie, crima, drama, carti psihologice, povesti de dragoste si tot ceea ce iti doresti, doar sa citesti. Imaginatia ta poate creea un set complet de posibilitati pentru mintea ta, ceea ce te va ajuta sa te dezvolti.

Niciodata nu stii daca urmatoarea lectura va genera in tine o furtuna sau va da nastere unei noi idei. Inspiratia vine din cele mai neasteptate locuri si din cele mai neprevazute experiente. Nu ne putem permite toata viata sa calatorim prin lume insa, putem avea lumea la indemana prin cuvinte. Cititul este busola viitorului tau.

3. Disciplina

Citeste continuarea pe fetelestiu.ro.

http://www.fetelestiu.ro/motivational/5-lectii-de-viata-de-la-bill-gates/

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.