Cele mai frumoase zece locuri publice din lume, potrivit designerilor urbani

Orasul Borehamwood din Anglia a fost blocat de traficul de masini de zeci de ani. Dar, la mijlocul anilor ’90, in centrul orasului au fost construite noi zone pietonale.

Acum, Borehamwood este un exemplu al modului in care spatiul public inovator poate imbunatati viata locuitorilor unei zone. Cei de la Business Insider au aflat mai multe de la designeri urbani si planificatori din intreaga lume despre rolul pe care il au aceste locuri publice si cum pot inspira oamenii. Vezi in continuare care parcuri, biblioteci, strazi si piete sunt considerate printre cele mai frumoase locuri publice din lume.

1. Strazile din Borehamwood

“Nu este un loc deosebit de frumos din punct de vedere estetic, dar am vazut cum s-a transformat dintr-un drum rutier dominat de trafic, intr-un oras cu un centru functional, cu o strada mai linistita, mai pietonala”, a spus designerul urban Kurland.

Sursa foto: Shutterstock/ C.L

2. Millennium Park in Chicago, SUA

2. Millennium Park in Chicago, SUA
 “A fost clar o schimbare de joc, nu numai pentru Chicago si pentru imobilul care inconjoara parcul, ci pentru influenta sa asupra oraselor de pretutindeni”, a spus Carol Coletta, vicepresedintele Community and National Initiatives for the John S. and James L. Knight Foundation.

Coletta gestioneaza milioane de dolari anual in granturi pentru proiectarea orasului si sustine ca Millennium Park este spatiul public ideal, pentru ca parcul gazduieste opere de arta si evenimente publice.

Sursa foto: Shutterstock/Sorbis

3. Spruce Street Harbor Park in Philadelphia, SUA

In apropierea unei planje urbane, Spruce Street Harbour Park ofera o atmosfera frumoasa prin lumini colorate in timpul noptii si hamace pentru relaxare. Coletta spune ca acest proiect a fost intentionat pentru o anumita perioada de timp, dar a fost indragit de oameni si elementele de design ale acestui proiect au fost copiate si de altii pe scara larga.

Sursa foto: Shutterstock/Jon Bilous

Vezi mai multe pe wall-street.ro:

http://www.wall-street.ro/slideshow/Turism/214866/cele-mai-frumoase-zece-locuri-publice-din-lume-potrivit-designerilor-urbani/3/3-spruce-street-harbor-park-in-philadelphia-sua.html

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.