Primul oraş din România în care toţi elevii claselor III-VII au primit tablete şi internet gratuit

Toţi elevii din clasele III-VII din oraşul Blaj, judeţul Alba, au primit, luni, tablete conectate la internet, pentru a le folosi în procesul educaţional, în cadrul unui proiect pilot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Primăria Blaj, toate şcolile din oraş au primit, în total 1.150 de tablete cu abonament la internet inclus.

”Toţi elevii cuprinşi în clasele III-VII (inclusiv) din şcolile blăjene au primit tablete conectate la internet, în cadrul unui proiect pilot implementat de Primăria şi Consiliul Local Blaj începând cu luna octombrie 2017. În acest sens, toate şcolile din Blaj au primit un total de 1.150 de tablete cu abonament la internet, acestea fiind distribuite sau urmând a fi distribuite elevilor incluşi în acest program”, se arată în comunicat.

Autorităţile locale anunţă că, în funcţie de succesul acestui proiect, de tablete cu internet ar putea beneficia toţi elevii din învăţământul preuniversitar blăjean.

”Fiecare tabletă va fi însoţită de un abonament de internet cu un trafic de 4GB/lună, suma de bani pentru costurile acestora urmând a fi alocată de Primăria Blaj tuturor şcolilor din oraş, acestea fiind deţinătoarele tabletelor şi abonamentelor. Fiecare elev va primi tableta în custodie, pentru o perioadă de doi ani de zile, după care acestea vor fi restituite şcolii. Dacă elevul respectiv se încadrează în continuare în acest program, va mai primi, pentru încă doi ani, o altă tabletă. De menţionat este faptul că în caz de pierdere sau înstrăinare a tabletei, şcoala poate solicita operatorului de date mobile blocarea dispozitivul respectiv”, potrivit sursei citate.

Citeste mai multe detalii pe gandul.info:

http://www.gandul.info/stiri/primul-oras-din-romania-in-care-toti-elevii-claselor-iii-vii-au-primit-tablete-si-internet-gratuit-16760603

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.