Ai pus prea multă sare în mâncare? Iată cum o repari!

Poate tu ai asezonat mâncarea cum trebuie. Ai pus câtă sare credeai că trebuie, ai combinat corect ingredientele şi condimentele şi totuşi, atunci când guşti, ţi se pare că este mult prea sărată, scrie gustarte.ro.

Cum faci să dregi gustul mâncării?

Diluează cu apă

Dacă ai pus prea multă sare într-o mâncare cu sos sau cu zeamă multă, cea mai bună soluţie este să mai adaugi nişte apă rece. Nu pune multă de la început. În funcţie de cantitatea de preparat, poţi începe cu un sfert de cană. Adu mâncarea din nou la punctul de fierbere. Gustă din nou şi mai adaugă apă dacă este nevoie.

Adaugă avocado

Poţi pune orice alt ingredient gras: avocado, smântână, lapte de cocos, ricotta. Ingredientele cremoase schimbă percepţia asupra gustului, făcând aromele să pară mai blânde. Metoda se poate folosi dacă ai scăpat prea multe condimente, în special ardei iute sau piper.

Pune un ingredient acid 

Zeama de lămâie, muştarul de Dijon, oţetul de vin alb sau orice alt ingredient acid pot masca gustul mult prea sărat. Pune foarte puţin la început şi mai adaugă doar dacă este cazul. Nu vrei să transformi o cină prea sărată într-una prea acră.

Citeste continuarea pe gustarte.ro:

http://www.gustarte.ro/invata-gustul/ai-pus-prea-multa-sare-in-mancare-iata-cum-o-repari-16750384

 

Please follow and like us:
error0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.